Δυστυχώς, υποβιβάστηκε η Εθνική Κύπρου

Η Εθνική Κύπρου (φωτογραφία: Ευρωκίνηση).

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος να κρατηθεί 3η Κατηγορία και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία ενόψει του επόμενου Πρωταθλήματος των Εθνών που θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο του 2020.
Στην επόμενη διοργάνωση του Nations League, λοιπόν, η Κύπρος θα βρίσκεται στην 4η Κατηγορία καθώς μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ήταν η χειρότερη 3η ομάδα της 3ης Κατηγορίας, κατέλαβε την 4η θέση και υποβιβάστηκε.
Το Μαυροβούνιο, με το οποίο ισοβαθμήσαμε στην ειδική βαθμολογία, είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων κατά ένα τέρμα από τη δική μας Εθνική.

Τα πράγματα ήταν εξ’ αρχής δύσκολα για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήλπιζε σε ήττα του Μαυροβουνίου από την Ρουμανία με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς οι «δράκουλες» επικράτησαν εκτός έδρας μόνο με 1-0, χάρη σε γκολ του Γκεόργκε Τουκουντεάν (44’). Μάλιστα, οι Μαυροβούνιοι απώλεσαν και πέναλτι με τον Γιάγκοβιτς (72’), με αποτέλεσμα η αγωνία να χτυπήσει κόκκινο μέχρι το τελικό σφύριγμα. Το Μαυροβούνιο πάλευε για να μην δεχθεί άλλο γκολ και υποβιβαστεί αυτό, και η Κύπρος περίμενε ακόμη ένα τέρμα από τους Ρουμάνους.
Όμως, το σκορ έμεινε 1-0 και η Εθνική μας ομάδα, θα πρέπει τώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται για την επόμενη διοργάνωση που την περιμένει, που είναι τα προκριματικά του EURO 2020, η κλήρωση των οποίων θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Δουβλίνο.

Τα νέα δεδομένα ενόψει Euro 2020
Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Nations League, η UEFA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας των Εθνικών ομάδων.
Η Κύπρος βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας από τα έξι μαζί με την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Εσθονία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία και τη Γεωργία.
Τα προκριματικά του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available