Δωρεά 100.000 δολ. στην AHEPA από το ζεύγος των ομογενών E. John & Cleo Rumpakis

E. John & Cleo Rumpakis (Πηγή: AHEPA)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δωρεά 100.000 δολαρίων από το ζεύγος των ομογενών Τζον και Κλειώ Ρουμπάκη (E. John & Cleo Rumpakis) από το Πόρτλαντ του Ορεγκον.

Η δωρεά έγινε στις 28 Οκτωβρίου και επίσημα εγκαινιάζει το «Century Capital Campaign» της AHEPA, μία εκστρατεία για τη συγκέντρωση 6 εκατ. δολαρίων έως την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Οργάνωσης, το 2022.

Για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, ο χώρος υποδοχής των κεντρικών γραφείων της AHEPA στην Ουάσιγκτον θα αφιερωθεί σε αυτούς και θα ονομάζεται προς τιμήν του E. John και της Cleo Rumpakis.

Ο E. John είναι πρώην ύπατος κυβερνήτης και πρώην πρόεδρος του Mount Hood Chapter 154 του Πόρτλαντ. Εχει επίσης υπηρετήσει στην Επιτροπή Υποθέσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της AHEPA.

Τον Μάρτιο του 2010, ο τότε ύπατος πρόεδρος, Νικόλας Καρακώστας (Nicholas Karacostas), του είχε απονείμει το «Award for Excellence in the Preservation and Promotion of Hellenism» (Βραβείο Αριστείας στην Διατήρηση και Προώθηση του Ελληνισμού).

Αποτελεί ευεργέτη των Ελληνικών Κλασικών Σπουδών για τα: Portland State University, University of Washington, University of Portland, Reed College, Willamette University.

Οι πρώην κυβερνήτες του Ορεγκον, John Kitzhaber και Ted Kulongoski διόρισαν τον E. John στην Επιτροπή Κληρονομιάς του Ορεγκον (Oregon’s Heritage Commission), όπου υπηρέτησε για μία 10ετία. Εχει διακριθεί ως μεσίτης ακινήτων, έχει λάβει το «Ellis Island Medal of Honor» (Μετάλλιο Τιμής του Ελις Αϊλαντ) και είναι μέλος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute) και της «Ηγεσίας των 100» (Leadership 100).

Η Cleo, ανήκει στις «Κόρες της Πηνελόπης» (Daughters of Penelope, DOP Troy Chapter 32), είναι πρώην κυβερνήτης των DOP District 22 και πρώην ύπατη κυβερνήτης των DOP. Πρόσφατα έγραψε το «Hellenic Tour USA», έναν οδηγό για την ελληνοαμερικανική εμπειρία, που καλύπτει όλες τις Πολιτείες, με αρχική ημερομηνία το 1528.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον E. John και την Cleo Rumpakis για το ανιδιοτελές τους δώρο στην εκστρατεία μας», δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας.

«Το ζεύγος Ρουμπάκη αποτελούν εξαιρετικούς ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και συνεχίζουν να θέτουν εκπληκτικό παράδειγμα για όλους. Ευχαριστούμε για την καλοσύνη τους και φιλοδοξούμε πως η εκστρατεία μας θα έχει επιτυχία».

«Για σχεδόν 100 χρόνια το Τάγμα της AHEPA έχει υποστηρίξει τα ελληνικά ιδεώδη, ενθάρρυνε το να είναι κάποιος καλός πολίτης και Αδελφός και έχει προσφέρει αξιοθαύμαστα στις κοινότητές μας, μέσω υπηρεσιών, εθελοντισμού και οικονομικών συνεισφορών», δήλωσε ο κ. Τζον Ρουμπάκης. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε περήφανα μέλη της οικογένειας της AHEPA και αποτελεί μεγάλη επιθυμία μας να συνεχίσει να συντελεί την άξια αποστολή της και τον επόμενο αιώνα».

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC+100.000+%CE%B4%CE%BF%CE%BB.+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+AHEPA+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%84%CE%BF+%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD+E.+John+%26+Cleo+Rumpakis&url=https%3A%2F%2Fwww.ekirikas.com%2F%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC-100-000-%CE%B4%CE%BF%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-ahepa-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-e-john-c%2F&via=">">Tweet
0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available