Δωρεά $260.000 -έσοδα από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής- για τον Αγιο Νικόλαο

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πραγματοποιήθηκε δωρεά ύψους 260.000 δολαρίων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν από τα έσοδα του γεύματος της ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, αναφέρει σχετικά: «Ενιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση από τον αριθμό των πιστών που ταξίδεψαν από κοντά αλλά και από μακριά για να συμμετάσχουν στην ενθρόνισή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις γενναιόδωρες ενορίες, τις οργανώσεις και τους πιστούς που συνέβαλαν στο γεύμα και των οποίων η παρουσία έκανε την ημέρα εξαιρετική. Από την αρχή ζήτησα να κρατηθούν τα καθαρά έσοδα από το γεύμα για την κατασκευή του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή τη σημαντική δωρεά».

Το ποσό που θα δοθεί αντιπροσωπεύει τα καθαρά έσοδα από το γεύμα της ενθρόνισης, το οποίο στηρίχθηκε από πολλούς γενναιόδωρους πιστούς, συμπεριλαμβανομένων ενοριών, οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων και προσέλκυσε περισσότερα από 1.700 άτομα.

Η δωρεά θα συμβάλει στις δραστηριότητες για την συγκέντρωση χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Ιερού Ναού.

Μια πλήρης οικονομική έκθεση σχετικά με την Ενθρόνιση και τις σχετικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του γεύματος, θα επισυναφθεί ως μέρος των οικονομικών καταλόγων της Αρχιεπισκοπής για το δεύτερο τρίμηνο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής μόλις ολοκληρωθεί, επεσήμανε το ανακοινωθέν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available