Δύο ακόμη νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν στην Κύπρο

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κ. Ιωάννου. Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ακόμη δύο νεκρούς, λόγω κορωνοϊού, μετρά η Κύπρος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ένα άτομο 63 ετών Βρετανό υπήκοο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, με υποκείμενα νοσήματα, και ένα άτομο 58 ετών Κύπριο υπήκοο με ελεύθερο ιστορικό. Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ανέρχονται στα έξι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 124.

* Αν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό οι συνέπειες θα είναι ασύμμετρες, υπογράμμισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι εάν υπάρξει κατάχρηση ή ανυπακοή, το επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς εξαιρέσεις.

«Σήμερα χάσαμε ακόμα δύο συνανθρώπους μας ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι αν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα, ασύμμετρες θα είναι οι συνέπειες για το σύνολο. Για να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, μείνετε στα σπίτια σας, στα καταφύγια» έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter.

Ανέφερε ακόμη ότι «επειδή γίνεται προσπάθεια παρερμηνείας των επεξηγήσεων του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Καινοτομίας, θέλω να κάνω ξεκάθαρο: Εάν υπάρξει κατάχρηση ή ανυπακοή στα νέα μέτρα, το επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς εξαιρέσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available