Δύο πρόεδροι

Ο Δρ Ιωάννης Μιαούλης νεοδιορισθείς πρόεδρος στο πανεπιστήμιο Rogers William στο Μπρίστολ του Ροντ Αϊλαντ. Φωτογραφίες ευγενική παραχώρηση του ίδιου.

Είναι αλήθεια ότι η Ομογένεια έχει πληθώρα προέδρων, αμέτρητων θα έλεγα, αν συμπεριληφθούν οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων των κοινοτήτων, των Φιλόπτωχων αδελφοτήτων, των συλλόγων και σωματείων, των Ενώσεων και Ομοσπονδιών, των επαγγελματικών φορέων, ακόμα και οι ιερείς έχουν τους δικούς τους συλλόγους, οπότε ο όρος πρόεδρος από ένα σημείο και μετά χάνει και το κυριολεκτικό του περιεχόμενο.

Ευτυχώς όμως που έχει βαρύνουσα σημασία για τον θεσμό του προέδρου των πανεπιστημίων και σ’ αυτόν τον τομέα είχα δύο διορισμούς ομογενών σε προεδρίες πανεπιστημίων, του Αθανάσιου ή Τόμας Κατσουλέα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ-UCon και του Ιωάννη Μιαούλη, προχθές, στο Roger Williams University στο Bristol του Ροντ Αϊλαντ.

Είναι κάτι τέτοιοι διορισμοί οι οποίοι κάνουν την Ομογένεια υπερήφανη διότι εδώ που τα λέμε δεν είναι μικρό πράγμα ομογενείς μας να βρίσκονται στην κορυφή της ακαδημαϊκής ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλωστε, δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την Παιδεία και σ’ αυτό οι Ελληνισμός είχε από αιώνων πολλών το προνόμιο να πρωτοστατεί στην Παιδεία, η οποία μάλιστα θεωρείτο αρετή.

Και οι δυο τους μίλησαν με συνεντεύξεις τους στον «Εθνικό Κήρυκα» και στους δύο ευχόμαστε κάθε επιτυχία από τις νέες τους θέσεις.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available