Εγινε ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση στο δείπνο ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Εθνη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10:30μ.μ. το δείπνο Νίκου Αναστασιάδη – Μουσταφά Ακιντζί στην οικία Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με τα Ηνωμένα Έθνη να σημειώνουν ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε μια γενική και ανοιχτή συζήτηση στη διάρκεια ενός δίωρου τετ-α-τετ».

Σε επίσημη ανακοίνωσή τους τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν πως έγινε μία ανοικτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέστρεψε κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα διαβουλευτεί με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Νωρίτερα:

Η συνάντηση του Προέδρου τς Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είχε το χαρακτήρα του κοινωνικού τύπου δείπνου άρχισε λίγο μετά τις 19:00 της Δευτέρας.

Η τετ-α-τετ συνάντηση και το δείπνο έλαβαν χώρα στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στη νεκρή ζώνη.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα.

Στόχος της συνάντησης η αναζήτηση – εάν αυτό είναι δυνατόν – διεξόδου για επανέναρξη των συνομιλιών.

Το προεδρικό αυτοκίνητο και τα άλλα οχήματα της συνοδείας του Προέδρου Αναστασιάδη πέρασαν στις 18.57 την πύλη εισόδου από τις ελεύθερες περιοχές στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ενώ έξω από αυτόν βρίσκονταν συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα  «Αμμόχωστος, η Πόλη Μας» και το Unite Cyprus Now που διαδηλώνουν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Τουρκοκύπριοι μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνη – Ενωμένη Κύπρος διαδήλωσαν υπέρ της λύσης και της επανένωσης στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου την ώρα που περνούσε το όχημα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το δείπνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Ακιντζί δεν σταμάτησε και απλώς χαιρέτησε τους συγκεντρωθέντες από το όχημα.

Οι Τ/κ κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως “Ειρήνη και λύση τώρα”, “Αρκετά”, “Ειρήνη τώρα στην Κύπρο και παντού”, “Κάθε νέα μέρα και μια νέα ελπίδα, η ειρήνη δεν μπορεί να εμποδιστεί στην Κύπρο”, “Ούτε διχοτόμηση, ούτε προσάρτηση, Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *