Εγκαίνια για το εστιατόριο «Avli Taverna» στο Σικάγο

Το ομογενειακό εστιατόριο «Avli Taverna» στο Λίνκολν Παρκ του Σικάγου. Πηγή: Facebook

ΣΙΚΑΓΟ. Εγκαίνια για το νέο ομογενειακό εστιατόριο «Avli Taverna», Λίνκολν Παρκ του Σικάγου.

Οπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερα δημοσιεύματα, το εστιατόριο ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά τελικά αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, χαροποιώντας ιδιαιτέρως τους λάτρεις του καλού φαγητού της πόλης. Ιδιοκτήτης του εστιατορίου είναι ο ομογενής σεφ Λούης Αλεξάκης.

Ο Αλεξάκης είναι γνωστός στο γαστρονομικό χάρτη του Σικάγου, μιας και βρίσκεται μέσα στις κουζίνες ελληνικών εστιατορίων της πόλης σχεδόν όλη του τη ζωή. Το πρώτο εστιατόριο του Αλεξάκη, το «Avli Estiatorio», έχει ξετρελάνει τους κριτικούς γεύσης τα τελευταία δύο χρόνια και θέτει γερές βάσεις για το νέο του αυτό εγχείρημα. Πέρα από το ποιοτικό φαγητό, το εστιατόριο θα ρίξει και μεγάλο βάρος στις ετικέτες κρασιών που θα διατίθενται στην κάβα του.

Οπως ήταν αναμενόμενο το «Avli Taverna» έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς οπαδούς στην διαδικτυακή πλατφόρμα αξιολογήσεων «Yelp», αποσπώντας 4,5 αστέρια με άριστα το 5.

Ενας από τους πρώτους χρήστες τους «Yelp» που σχολίασε, εκθείασε τον μουσακά του εστιατορίου: «Νομίζω πως μπορώ να πεθάνω από την στιγμή που δοκίμασα τον συγκεκριμένο μουσακά, όλα τα συστατικά είναι απολύτως ισορροπημένα αλλά και το σαγανάκι είναι τραγανό από έξω και κρεμώδες μέσα».

Μία δεύτερη χρήστης, και μάλιστα ελληνικής καταγωγής, σχολίασε: «Το έχω αγαπήσει αυτό το μέρος! Είμαι Ελληνίδα και γι’ αυτό είμαι σκληρή στις κριτικές των ελληνικών εστιατορίων. Ο γύρος του έχει πραγματικό αρνίσιο κρέας και το κοτόπουλο και το χοιρινό είναι υπέροχα μαριναρισμένα, έχει επίσης καλή λίστα κρασιών».

Το «Avli Taverna» λειτουργεί από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Τρίτη με Κυριακή (Δευτέρες είναι κλειστό).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available