Εγκαίνια του «Hellenic Classical Charter» στο Στάτεν Αϊλαντ

Αναμνηστική φωτογραφία με την διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Στάτεν Αϊλαντ, παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων.

Η προϊσταμένη Διεύθυνσης και των δύο σχολείων «Hellenic Classical Charter», (Superintendent), Χριστίνα Τεττόνη, στη χαιρετιστήρια ομιλία της εξέφρασε τη συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια όλων των μελών για την ίδρυση του σχολείου, κύριος σκοπός του οποίου είναι, όπως είπε, η προσφορά άριστης εκπαίδευσης μέσα σε ένα όμορφο, φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον.

«Ξεκινάμε όλοι μαζί με όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο, με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό των μαθητών μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις αλλά και με ευτυχία. Στην προσπάθειά μας αυτή θα συνεργαστούμε στενά με όλους τους γονείς. Μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ξεπερνάμε οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει και να βελτιωνόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε. Καλή πρόοδο σε όλους μας και καλή σχολική χρονιά» ευχήθηκε η κ. Τεττόνη.

Η κ. Χριστίνα Τεττόνη, στην χαιρετιστήρια της ομιλία. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η διευθύντρια, Κατερίνα Κακλέα, καλωσόρισε τους γονείς λέγοντας ότι η κοινή αγάπη γονέων και δασκάλων για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών θα καθοδηγούν τις προσπάθειες και το έργο του σχολείου.

«Οι δάσκαλοι θα είναι οι δεύτεροι γονείς των μαθητών έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν σε κάθε στιγμή και δυσκολία. Καλώς ήλθατε στο ‘Hellenic Classical Charter’ και καλή χρονιά σε όλους», είπε.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκης, ευχαρίστησε τους γονείς που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το σχολείο, την κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου για τη φιλοξενία και υποστήριξη, τους συμπαραστάτες και φίλους, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το εξαίρετο έργο που επιτελούν.

Παρουσία σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων έγιναν τα εγκαίνια του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Στάτεν Αϊλαντ. Διακρίνεται ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος και δίπλα η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου Ευαγγελία Πλάτη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Στάτεν Αϊλαντ, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, έκανε μία μικρή αναφορά στο ιστορικό της συμφωνίας, η επίτευξη της οποίας, όπως είπε, ήταν ό,τι καλύτερο για την ενορία.

«Από την ημέρα που άνοιξε το σχολείο το κτίριό μας πήρε ζωή από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών. Η εκκλησία μας φέρει το όνομα και του Αγ. Νικολάου, προστάτη όχι μόνο των ναυτικών αλλά και των παιδιών. Η ίδρυση του σχολείου είμαι βέβαιος ότι ήταν δικό του θέλημα και επιθυμία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available