Εθνική Στρατηγική Τουρισμού με δεκαετή ορίζοντα, μέχρι το τέλος του χρόνου

Η παραλία του Κόννου στο Κάβο Γκρέκο είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη και τον κόσμο (Φωτογραφία: Δήμος Αγίας Νάπας).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κρίσιμος θα είναι ο επόμενος μήνας για τον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο. Ανέφερε πως αναμένει να πληροφορηθεί εντός Σεπτεμβρίου πόσο θα αυξηθούν οι αεροπορικές θέσεις που διατίθενται για την Κύπρο, αλλά και κατά πόσο είχαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη γερμανική αγορά.

Ο κ. Περδίος εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις, συνέστησε ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί η Εθνική Στρατηγική Τουρισμού με δεκαετή ορίζοντα, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί το επιχειρησιακό πλάνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τουριστικές αφίξεις μετά από το Υπουργικό, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «από την αρχή της χρονιάς λέγαμε ότι αν καταλήξουμε πάνω κάτω στις ίδιες αφίξεις με τις περσινές ως Υφυπουργείο, σίγουρα θα είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς».

Οντως, είπε, «έχετε δίκαιο ήταν πάρα πολύ καλές οι αφίξεις του Ιουλίου», προσθέτοντας ότι σε σύνολο η χρονιά είμαστε ελαφρώς πίσω από τις περσινές. Εμείς περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είμαστε όντως ελαφρώς πίσω. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι θα είμαστε κάπου εκεί κοντά με τα περσινά δεδομένα το οποίο αποτελεί επίτευγμα για την Κύπρο, διότι προερχόμαστε από δύο – τρεις χρονιές ρεκόρ.

«Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν για κάποιους άλλους λόγους αυτή η αύξηση, φαίνεται όμως ότι διατηρούμε τα κεκτημένα», ανέφερε ο κ. Περδίος, σημειώνοντας ότι «για εμάς ήταν το πρώτο ζητούμενο για τη φετινή χρονιά. Πολύ σημαντικό». Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «όπως έχω ξαναπεί χρειάζεται ευρύτερα προβληματισμός όλων μας για συγκεκριμένες αγορές».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού συνέχισε, λέγοντας ότι «νοιώθω ότι η ρωσική αγορά περνάει μια δυσκολία λόγω του ανταγωνισμού που έχουμε από άλλες χώρες». Αναμένουμε, είπε, ότι και η βρετανική (αγορά) θα αντιμετωπίσει και εκείνη τα δικά της προβλήματα όταν γίνει το Brexit, «οπότε πρέπει να βλέπουμε το νόμισμα και από τις δύο πλευρές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available