Ερευνάται για διαφθορά ο ομογενής πολιτικός Ντιν Σκέλος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Εισαγγελικές Αρχές της Νέας Υόρκης έχουν αρχίσει την διεξαγωγή έρευνας για τον ομογενή Ντιν Σκέλο, πρόεδρο της πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, για οικονομικής και επαγγελματικής φύσεως υποθέσεις. Το θέμα αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και αναδημοσίευσαν οι εφημερίδες «New York Daily News» και «New York Post», ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον κ. Σκέλο.
Συγκεκριμένα, έπειτα από την υπόθεση του επί πολλά χρόνια προέδρου της Βουλής, Σέλντον Σίλβερ, ο οποίος συνελήφθη για διαφθορά, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Preet Bharara έχει στρέψει την έρευνα του στον αρχηγό της πλειοψηφίας της Γερουσίας Ντιν Σκέλο αναφορικά με τις εξωτερικές πηγές εισοδήματός του και πιο ειδικά στον τομέα των ακινήτων.
Ταυτόχρονα με την ηγετική του θέση στη Γερουσία ο κ. Σκέλος υπηρετεί και ως σύμβουλος στη Δικηγορική Εταιρεία Ruskin, Moscou Faltischek, στο Λονγκ Αϊλαντ. Ο κ. Σκέλος δημοσιοποίησε πως κατά το έτος 2013 έβγαλε εισόδημα από την προαναφερθείσα Δικηγορική Εταιρεία μεταξύ 150 και 250 χιλιάδες δολάρια. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες κατηγορίες.
Σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στο γραφείο του κ. Σκέλου στο Ολμπανι της Νέας Υόρκης μας ελέχθη ότι δεν ήταν διαθέσιμος να μιλήσει. Δεν είχε επιστρέψει το μήνυμά μας μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.
Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Εισαγγελέα Νέας Υόρκης μας ελέχθη ότι «δεν έχομε σχόλιο, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε αρνούμαστε για διεξαγωγή έρευνας για τον κ. Σκέλο».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκέλος ήταν παρών στην υπογραφή των συμβολαίων για την αγορά των νέων εγκαταστάσεων του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ αξίας επτά εκατομμυρίων.
Ο «Ε.Κ.» είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, πως «η τελετή υπογραφής των συμβολαίων διοργανώθηκε στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας ‘Ruskin Moscou Faltischek, P.C’ με έδρα στο Γιούνιοντέιλ του Λογνκ Αϊλαντ, που εκπροσωπούσε τον Οίκο Ευγηρίας και η οποία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ως σύμβουλό της και τον πολιτειακό γερουσιαστή Ντιν Σκέλο».
Παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο πολιτειακός γερουσιαστής Ντιν Σκέλος, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ευγηρίας Χάιδω Μιχάλτση, η γραμματέας Κάθριν Μπάρτζου και οι δικηγόροι του Οίκου Ευγηρίας, οι δικηγόροι της Alma Bank, η οποία χορήγησε δάνειο ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Επισκοπής των Καθολικών στο Ρόκβίλ Σέντερ, διότι το ακίνητο αυτό ανήκε στην «The Rockville Centre Diocese of the Roman Catholic Church». (βλέπε «Ε.Κ.» της 22ας Νοεμβρίου 2014).
Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι η έρευνα για τον Ντιν Σκέλο αποτελεί μέρος διευρυμένης έρευνας, η οποία επικεντρώνεται στο πώς νομοθέτες μερικής απασχόλησης κερδίζουν χρήματα από εξωτερικές δραστηριότητες.
Ο κ. Σκέλος είχε πει το 2011 στην εφημερίδα «Daily News» πως δεν αντιπροσωπεύει κανέναν προσωπικά με επιχειρήσεις έναντι της Πολιτείας, αν και κάτι τέτοιο κάνει η δικηγορική του εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available