Εκδήλωση διαμαρτυρίας με αντίσκηνα για τα ψηλά ενοίκια στη Λεμεσό

(Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Αντίσκηνα στήθηκαν έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, στο πλαίσιο 24ωρης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργανώνει η Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης, με τίτλο «Κουράστηκα να μου στερούν την αξιοπρέπεια μου».

«Ο πόνος που συναντούμε μπροστά μας είναι μεγάλος», ανέφερε ο εκ των συντονιστών της Κίνησης, Λευτέρης Γεωργίου, ο οποίος είπε πως ο αγώνας που γίνεται για να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που λόγω της απότομης αύξησης των ενοικίων στη Λεμεσό – συνεπεία της πολιτικής των «χρυσών διαβατηρίων» που χορηγούνται σε ξένους επενδυτές ακινήτων – είναι άστεγοι και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επί καθημερινής βάσεως και στόχο έχει «να φέρει επιτέλους αξιοπρέπεια στον άνθρωπο».

«Κάποιοι αποφάσισαν να αποκόψουν την αξιοπρέπεια από τον άνθρωπο. Εμείς σαν Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε άστεγους από τον δρόμο, θα συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση εκεί που πρέπει», συμπλήρωσε.

Η Κίνηση μετεξελίσσεται πλέον σε εγγεγραμμένο Σωματείο με την ονομασία «ΕνΕργώ», με Πρόεδρο της τη δικηγόρο Ελίνα Ζώη, η οποία ανέφερε ότι σκοπός είναι, οι πολίτες της χώρας να γίνουν ενεργοί, να αρχίσουν να συμμετέχουν και να διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματα τους.

Ξεκινούμε, είπε, με το δικαίωμα στη στέγη και θα συνεχίσουμε σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων του ατόμου, όπως η υγεία και η παιδεία και κάλεσε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια.

Εξάλλου ο δικηγόρος της Κίνησης, Ζήνωνας Νικολαΐδης, υποστήριξε πως ζούμε σε ένα κράτος που είναι τελευταίο σε δημοκρατικούς θεσμούς στην ΕΕ και στο δυτικό κόσμο και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν το ρόλο και τις ευθύνες τους «να ξυπνήσουν και να βοηθήσουν ο ένας στον άλλον».

Αριθμός ατόμων διανυκτέρευσε στα αντίσκηνα, τα οποία θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι το βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available