Εκδήλωση στη Λακατάμεια για πεσόντες πυροσβέστες

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενημερώνει τον πρόεδρο Αναστασιάδη (δεξιά) και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου (κέντρο), για το έργο της υπηρεσίας της οποίας προϊσταται. Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, επισκέφθηκε, την Τρίτη, το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Λακατάμεια, με αφορμή την μαύρη επέτειο της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί, κατά την οποίαν έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα, ανάμεσά τους και πυροσβέστες.

Με την άφιξη του στο αρχηγείο κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των έξι μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη ναυτική βάση στο Μαρί και ακολούθως επιθεώρησε τα οχήματα της Υπηρεσίας. Επίσης παρακάθισε σε ενημερωτική σύσκεψη με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, μίλησε για τις προκλήσεις της Υπηρεσίας όπως είναι το Φυσικό Αέριο, το Ενεργειακό Κέντρο, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, τα ψηλά κτίρια, οι επικίνδυνες ουσίες όπως χημικά, ραδιενεργά, βιολογικά, πυρηνικά, εκρηκτικά, η κλιματική αλλαγή με τον τεράστιο κίνδυνο για δασικές πυρκαγιές, εκτεταμένες πλημμύρες και η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available