Εκδήλωση της AHEPA HJ – 06 Χανίων για τον Πανάγιο Τάφο στα Χανιά

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Πηγή: ΑΗΕΡΑ Hellas

ΧΑΝΙΑ. Εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το τμήμα ΑΗΕΡΑ Hj-6 Crete-Kydon, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο τμήμα Δυτικής Κρήτης, οργανώθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Στη κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (παλιό τελωνείο) στα Χανιά έλαβε χώρα η παρουσίαση της μελέτης και ανάπλασης του κουβουκλίου του Πανάγιου τάφου, από τη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Τώνια Μοροπούλου, επικεφαλή της ομάδας έργου.

Η κ. Μοροπούλου ανέλυσε τις τεχνικές, πολιτικές, πολιτισμικές και εθνικές διαστάσεις του εγχειρήματος. Ένα έργο ύψιστης Εθνικής σημασίας που ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά σε 8 μόλις μήνες και αναδείχθηκε σε τεχνικό έργο παγκόσμιας σημασίας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Πηγή: ΑΗΕΡΑ Hellas

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του και χαιρέτησαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός (ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη), ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κκ Αμφιλόχιος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ Γκίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Χανίων κ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σοφιανός, ο πρώην κυβερνήτης Ελλάδος της ΑΗΕΡΑ κ. Πλοκαμάκης (εκ μέρους του κυβερνήτη)

Την εκδήλωση εμπλούτισε με αναστάσιμους εκκλησιαστικούς ύμνους η Βυζαντινή Χορωδία Χανίων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available