Εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου στην Αστόρια

Από αριστερά οι: Γιώργος Γιώκος,Νικόλαος Πανόπουλος, Κωνσταντίνα Αυτουσμή, Αντώνιος Ζωγράφος, Βασίλειος Αυτουσμής, Παύλος Βελησάριος, Βασίλειος Καραμόσχος, Βασίλειος Μιτζελιώτης και Νικόλαος Σουρέλος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος» και το Γυναικείο Τμήμα «Μαρούλα» την Κυριακή διοργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων για την 105η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λήμνου από τον τουρκικό ζυγό (8 Οκτωβρίου 1912).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την επιμνημόσυνη δέηση και την αρτοκλασία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων για την ελευθερία της Λήμνου, των ιδρυτών του Συλλόγου, των μελών και όλων των κεκοιμημένων Λημνίων, που τελέστηκαν στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς.

Στιγμιότυπο από την δεξίωση. Διακρίνεται ο πρώην πρόεδρος Ελευθέριος Χασάπης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Αμέσως μετά οι Λημνιοί με τους φίλους τους συγκεντρώθηκαν στο Λημνιακό Σπίτι στην Αστόρια όπου παρατέθηκε δεξίωση.

Η γιορτή συνδυάστηκε με την πρώτη γενική συνέλευση του ιστορικού συλλόγου, η οποία είχε ως στόχο την προετοιμασία για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *