Εκκληση βοήθειας για έναν νέο με οξεία λευχαιμία ώστε να μεταβεί στο «Μεμόριαλ»

Ο 19χρονος Αναστάσης Κυριακόπουλος που δίνει μάχη να νικήσει τη λευχαιμία. (Ευγενική προσφορά στον«Ε.Κ.» Κώστα Κυριακόπουλου).

Του Αρη Παπαδόπουλου.

ΑΘΗΝΑ. O Aναστάσιος Κυριακόπουλος είναι 19 χρόνων και έχει οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Από τότε που διαγνώστηκε δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του να νικήσει μία επικίνδυνη αρρώστια ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή που δεν έχει ακόμη προλάβει να χαρεί. Στον αγώνα που δίνει με τους γονείς του μπορούμε να συνδράμουμε και εμείς.

Ο Αναστάσης πρωτονοσηλεύτηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αγιος Σάββας από τις 14 Ιανουαρίου 2017. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας όπου και έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δυστυχώς η μεταμόσχευση απέτυχε. Ο γιατρός συνέστησε ένα ειδικό νοσοκομείο στο Ισραήλ για δεύτερη μεταμόσχευση λόγω των απαγορευτικών εξόδων να μεταβεί ο νεαρός στο «Μεμόριαλ» της Νέας Υόρκης.

Στις 25 Ιουλίου 2017 ο Αναστάσης Κυριακόπουλος επέστρεψε γαι νοσηλεία στον Αγιο Σάββα.

Το ισραηλινό νοσοκομείο απάντησε ότι όλα τα πρωτόκολλα που ακολουθεί είναι του «Μεμόριαλ» και θα πρέπει να απευθυνθούν στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, ο 19χρονος επέστρεψε στον Αγιο Σάββα όπου νοσηλεύεται στην αιματολογική κλινική του 5ου ορόφου με πυρετό που δεν λέει να υποχωρήσει.

Ο πατέρας του, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, κ. Κώστας με τον πόνο του πατέρα που βλέπει τον γιο του να παιδεύεται να κρατηθεί στη ζωή, έκανε έκκληση και μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» για βοήθεια. Και ίσως παραστεί ανάγκη μέχρι να απαντήσει το «Μεμόριαλ», να μεταφερθεί ο Αναστάσης στην Αγγλία. Πρέπει απαραιτήτως να τεθεί σε ύφεση η νόσος πριν γίνει δεύτερη μεταμόσχευση.

Εγγραφο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεως στο Νοσοκομείο Πατρών.

Ανάλογη έκκληση κάνει και ο Δήμος Χαλανδρίου σε προβεβλημένη καταχώρηση στην ιστοσελίδα του.
Η έκκληση του πατέρα αξιοπρεπέστατη: «Στην Ελλάδα δεν μας δίνουν πολλές ελπίδες. Γι’ αυτό πρόκειται να μεταβούμε στο εξωτερικό, όπου θα χρειαστούμε πολλά χρήματα. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και έτσι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για οικονομική στήριξη στην ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ».

Το IBAN είναι: GR22 0171 5580 0065 5814 1400 978

Ονομα: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Swift-Bic PIRBGRAA, Δ./ΝΣΗ: Λεωφ. Αλεξάνδρας 170, Αθήνα.

Ελπίζουμε πραγματικά η έκκληση να βρει ανταπόκριση και να μπορέσει το παλικάρι να έρθει στο «Μεμόριαλ» και να βγει νικητής σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *