Εκκληση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για το Γηροκομείο Αγίου Μιχαήλ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου. «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, εξέδωσε εγκύκλιο προς το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κάνοντας ευρεία αναφορά στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης και την ίδρυσή του από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Μιχαήλ.

Επίσης, ζητά την οικονομική στήριξη της Ομογένειας για την ανακαίνιση του νεοαποκτηθέντος κτιρίου το οποίο θα είναι τρόπον τινά η επέκταση του υπάρχοντος.

Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως «στην εφετεινή επέτειο, είμεθα ευλογημένοι διότι έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την επέκταση της διακονίας του Αγίου Μιχαήλ στην υπηρεσία περισσοτέρων τροφίμων. Το πρώτο στάδιο των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί επί οικοπέδου που αγοράσθηκε το 2014 στην πόλη Uniondale.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ευρίσκονται στη φάση ολοκληρώσεως έτσι ώστε η νέα εγκατάσταση να έχει χωρητικότητα 150 τροφίμων και να προσφέρει τέσσερα επίπεδα φροντίδος από ανεξάρτητη διαβίωση έως νοσηλευτική βοήθεια και περίθαλψη για απώλεια μνήμης.

Οπως ο οραματισμός για τον Οίκο Ευγηρίας Αγιος Μιχαήλ υιοθετήθηκε με πίστη και αγάπη από τον κλήρο, τον λαό και τις ενορίες, καταλήγοντας στα εγκαίνιά του το 1958, προσκαλώ όλους τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να δεσμευθούν να πράξουν το ίδιο διά προσευχών και γενναιοδώρων οικονομικών συνεισφορών».

Προτρέπει να περιαχθεί ειδικός δίσκος στους ναούς, τονίζοντας «για την υποστήριξη αυτής της προσπαθείας και με την ελπίδα της λειτουργίας του νέου Οίκου Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ το 2020, καλώ τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας να περιαγάγουν ειδικό δίσκο την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Οι δωρεές των πιστών μας πρέπει να αποσταλούν στον Αγιο Μιχαήλ με την ένδειξη Ταμείο Επεκτάσεως.

Προσκαλώ επίσης τις ενορίες να διαδώσουν τις πληροφορίες σχετικά με την διακονία αυτή και την επέκτασή της. Επί 60 έτη, ο Αγιος Μιχαήλ έχει προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους από ολόκληρη την Εκκλησία της Αμερικής. Συνεχίζει να είναι οίκος πίστεως και φροντίδος, προσφέροντας μαρτυρία της αγάπης του Θεού και της υπηρεσίας μας εν Χριστώ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available