Εκλεισε το εμβληματικό ομογενειακό εστιατόριο «It’s Greek to Me» στη Μινεάπολη

Το εξωτερικό του εστιατορίου. Πηγή: Facebook@It's Greek to Me

ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ. ΜΙΝΕΣΟΤΑ. Μετά από 37 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το εμβληματικό, ομογενειακό εστιατόριο «It’s Greek to Me», έκλεισε οριστικά τις πόρτες του την Κυριακή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Star Tribune».

Το εστιατόριο στεγάστηκε στη βορειοανατολική πλευρά της οδού Lake και της λεωφόρου Lyndale στο νότιο τμήμα της Μινεάπολης από το 1982. Ξεκίνησε ως μια συνεργατική επιχείρηση των αδελφών Αργύρη και Αλκη Αραμπατζή (Argyrios and Alkis Arambagjis), μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη και των δύο συζύγων τους.

«Φανατιστείτε το ως ένα μικρό, συνοικιακό καφενείο στην Ελλάδα, με μια ‘μαμαδίστικη’ ατμόσφαιρα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το ‘It’s Greek to Me’, ανήκει σε δύο αδέρφια», έγραψε ο κριτικός της εφημερίδας «Minneapolis Tribune» Κάριν Γουίνγκαρ, μετά την πρώτη του επίσκεψη στο εστιατόριο, λίγο αφότου άνοιξε.

Ανακατασκευές και προσθήκες στον χώρο πραγματοποιήθηκαν με την πάροδο των χρόνων, καθώς αγοράστηκαν παρακείμενοι χώροι (συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μιας από τις πιο όμορφες αυλές της περιοχής) και η επιτυχία του συγκεκριμένου εστιατορίου σίγουρα βοήθησε πολύ στο να αντιστραφεί η τύχη μιας προβληματικής εμπορικής περιοχής.

Το 2016, το εστιατόριο άλλαξε τα χέρια και το ανέλαβε το ζευγάρι Νικ και Αθηνά Κάρου (Nick and Athena Karos).

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να σας προσφέρουμε μια αυθεντική σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας μας και τα εμπορεύματά μας θα είναι διαθέσιμα σε μία νέα διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του εστιατορίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available