Εκλογές σε δέκα ημέρες. Τώρα ο λαός ξέρει

(EUROKNISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις 26 Μαϊου ο Ελληνας ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει για τους Ευρωβουλευτές της αρεσκείας του και τους δημοτικούς του και περιφερειακούς του άρχοντες.

Και παρά τη σοβαρότητα της τριπλής κάλπης, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αντί να αναφερθεί στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα και να επιχειρηματολογήσει υπέρ των υποψηφίων του έχει επιδοθεί σε παροχές και παραπληροφόρηση.

Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός κόμματος που δεν ήταν αντιευρωπαϊκό αλλά τα είχε βάλει με τη Ευρώπη. Οπως τα είχε βάλει και με τις ΗΠΑ. Για να χαριεντίζεται τώρα μαζί τους.

Από το «go back madame Merkel» πέρασε στο «Welcome Angela». Παρόμοια και η συμπεριφορά προς τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ασφαλώς και δεν το κατακρίνουμε. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός καταξίωσε διεθνώς την ελληνική λέξη «kolotumba». Και ευτυχώς! Διαφορετικά η Ελλάδα και ο Ελληνισμός ως απόρροια θα είχε κατακρημνιστεί από την παλίρροια της οικονομικής καταστροφής και της διεθνούς απομόνωσης.

Τι έμαθε όμως ο ελληνικός λαός που ως συνήθως έδωσε δεύτερη ευκαιρία και στον κ. Τσίπρα να ηγηθεί της Ελλάδος;

Πάνω από όλα, ότι ο κ. Τσίπρας μετά του πρώην συγκυβερνήτη του Καμμένου δεν είχαν καν πρόγραμμα αλλά ούτε και αρχές όταν ξεκίνησαν.

Ολοι γνωρίζουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τη λαϊκή δυσαρέσκεια και καρπώθηκε την εξουσία με τις υποσχέσεις:

Από την αρχή υιοθέτησαν μια διπλή γλώσσα.

Οι δανειστές, επειδή αρχικά είχαν τρομάξει, με τον Τσίπρα, τελικά τον έκαναν το αγαπημένο τους παιδί γιατί έπαιρναν ό,τι του ζητούσαν.

Το σκίσιμο του μνημονίου έγινε υπογραφή του τρίτου και του τέταρτου.

Το όχι άλλες περικοπές συντάξεων έγιναν περικοπές του ΕΚΑΣ.
Η μείωση της ανεργίας επιτεύχθηκε κατά περίπου 50% με μερική απασχόληση.

Δεν υπήρξαν αξιόλογες ιδιωτικές επενδύσεις. Περίεργο όμως γιατί μόνο με την πλουτοκρατία δεν τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο. Ακόμη και τους εφοπλιστές ευνόησε. Κι όμως καταλογίζει στην αντιπολίτευση σχέσεις με την ελίτ!

Μιλούσε κατά του ΕΝΦΙΑ και τον κράτησε. Αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά και στα τρόφιμα.

Εκλεισε τις τράπεζες και ακόμη δεν είναι πλήρως απελευθερωμένες και όλες τους πλέον δεν έχουν ούτε έναν Ελληνα στα διοικητικά τους συμβούλια.

Ελεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και οι πλειστηριασμοί ανέρχονται πλέον σε χιλιάδες. Ξεσήκωνε κόσμο να μην πληρώνει στα διόδια και τώρα τους αφήνει να σέρνονται τα δικαστήρια. Το ίδιο και με τη ΔΕΗ.

Σχεδόν ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη με τη φορολογία για να μπορέσει να κρατήσει στην εξαθλίωση τους φτωχούς αφού δεν πείραξε τους πολύ πλούσιους.

Αποτελούν την πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση που επιβάλλει εμπάργκο σε ΜΜΕ και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει το θράσος να καταφέρεται επώνυμα κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Κάτι που δεν διανοήθηκαν να κάνουν Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής που είχαν χτυπηθεί από το σύνολο του Τύπου όσο κανείς άλλος.

Δεν υλοποίησε καμία του υπόσχεση. Και επειδή ξέρει ότι έρχεται το πολιτικό τέλος του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις παλαιοκομματικές παροχές.

Λες και δεν υπήρξε μία δεκαετία λιτότητας. Λες και μάζεψε χρήματα από παραγωγή πλούτου.

Γι’ αυτό και έχει επιδοθεί και σε μία άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση κατά της αντιπολίτευσης.

Πολύ πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Τώρα όμως ο λαός ξέρει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available