Εκπληξη η επιλογή του π. Ανδρέα Βυθούλκα

Ο νέος πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής π. Ανδρέας Βυθούλκας. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση του ίδιου.

Εκπληξη ήταν η επιλογή του π. Ανδρέα Βυθούλκα από την κοινότητα της Αναστάσεως του Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ, από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την Πρωτοσυγκελία της Αρχιεπισκοπής.

Συνήθως η θέση αυτή ανατίθεται σε άγαμο κληρικό, Αρχιμανδρίτη ή κι ακόμα σε Επίσκοπο, αλλά σε περιπτώσεις λειψανδρίας ανατίθεται και σε εγγάμους και τότε ο τίτλος αλλάζει κάπως και από πρωτοσύγκελος γίνεται πρωτοσυγκελεύων, έτσι για να διευκρινίζουμε κάπως τα πράγματα. Ενθυμούμαι πως ο αείμνηστος Ιάκωβος είχε χρόνια στη θέση αυτή τον επίσης αείμνηστο σήμερα …

To Read this Article Login or Subscribe

Login Subscribe

1 Comment

  1. Λυπηρο και για τον ΕΚ και για τον ιερεα που παρουσιαζεται ως εκ των ικανωτερων κι επιτυχημενος,στα μολις 12 χρονια διακονιας και για μας τους εν τη ΝΥ σε θεση να γνωριζουμε πραγματα κι ιστορικες καταστασεις.
    Πνευματικο αναστημα και χειροτονια του κ. Σαββα αφου τον απολυτρωσε της μοναχικης του κουρας κι απο ιερομοναχος, αγαπητικος κι ανδρας της Ανθουλας και πρεσβυτερος της Αρχιεπισκοπης! Κανονες δεν υπαρχουν η’ τροποποιουνται κατα τις ευαρεσκειες και ποιους ξερεις; Εχει γινει και παλαιοτερα να παντρεψουν χορισμενη με μελλοντα ιερεα και να μας πουν οτι αυτη “δεν ηταν πρεσβυτερα.” Δεν υπαρχουν κανονες ουτε σοβαροτητα.
    Και να τωρα το παιδι των μπαρ και των ντισκο, πρωτοσυγκελευων. Που παμε Αρχιεπισκοπε μας; Ηρθες να βαλης σειρα η να τα κανεις χειροτερα; Δυστυχως απ τις επιλογες, τους συμβουλους που κυκλοφορουν προκλητικα και τις προαγωγες κι ενω μιλατε για διαφανεια κι υπευθυνοτητα, ενος εστι χρεια, να ξεκαθαρισετε το τοπιο αρχιζοντας απ τα οικονομικα της εκκλησιας μας με οποιο κοστος διοτι το καζανι βραζει. Με λογια κι ονειρα δεν κτιζεται ο Αγ. Νικολαος στις 11 Σεπτεμβριου 2021 αν δεν φανουν κι επιστραφουν τα χαμενα εκατομμυρια που μας υποσχεθηκε ο συλλεκτης τους φρ. Αλεξ. Στην επιστολη του στις 9 Δεκεμβριου 2017 εγραψε στους δωρητες των $48,991,760 “μην εχετε αμφιβολιες, τα χρηματα του Αγ. Νικολαου θα επιστραφουν.” Ακομα περιμενουμε να μαθουμε τι γιναν, που τα προωθησε και γιατι δεν καλειται σ απολογια, αλλα πηρε παρασημα που διευκολυνουν την συγκαλυψη κι αυτοκατηγορια; Ελεος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available