Εκπρόσωπος: Σε θετικό κλίμα η συζήτηση για μεταρρυθμίσεις

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε πολύ θετικό κλίμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συζήτησε τα θέματα των μεταρρυθμίσεων του κράτους με τους πολιτικούς αρχηγούς της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις εισηγήσεις τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε αρχικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε τις επαφές του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη και πως τα θέματα που απασχόλησαν τις συναντήσεις ήταν το Κυπριακό, τα ζητήματα της επικαιρότητας και οι εξελίξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Όπως είπε ο κ. Κούσιος, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, και σημείωσε πως γενικά οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε θετικό και παραγωγικό κλίμα και αυτή τη φορά. Σημείωσε ότι κατά τις συναντήσεις έγιναν εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο για διάφορα θέματα, και ο Πρόεδρος άκουσε με μεγάλη προσοχή τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στάθηκε στη δήλωση του Γιώργου Περδίκη σχετικά με το Κυπριακό και το Κρανς Μοντανά. «Όπως σας έχει δηλώσει ήταν και ο ίδιος παρών και γνωρίζει καλά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κρανς Μοντανά και χαρακτήρισε ‘πολιτική αυτοχειρία’ τη συνέχιση και την επιμονή στη θέση ότι δεν είναι η Τουρκία που ευθύνεται για τη διακοπή των συνομιλιών, αλλά η δική μας πλευρά», είπε ο κ. Κούσιος.

Σε ερώτηση αν κάποια από τις εισηγήσεις που τέθηκαν στον Πρόεδρο θα εφαρμοστεί, ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τύχει πιο ενδελεχούς ενημέρωσης από τους αρμόδιους Υπουργούς για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση του Γιώργου Λιλλήκα για σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε με θετικό τρόπο την εισήγηση του κ. Λιλλήκα, θα απασχοληθεί με το θέμα σύντομα και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available