Εκτακτος δίσκος στην Καλιφόρνια για τη Θεολογική Σχολή

Το Βυζαντινόρυθμο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής, μέσα στον καταπράσινο περίβολο της, δεσπόζει στον λόφο της Σχολής. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος έστειλε ειδική εγκύκλιο στις κοινότητες της Μητρόπολης, ζητώντας να περιαχθεί δίσκος για την οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής, η οποία όπως έχει γράψει επανειλημμένα ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ακόμα και για την αντιμετώπιση βασικών υποχρεώσεων.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος, ανάμεσα στα άλλα, γράφει πως «οιοδήποτε ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης απαιτεί γενναιόδωρη και συνεχή οικονομική υποστήριξη από τους αποφοίτους και από εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στην αποστολή του». Ερωτά μάλιστα «τα πανεπιστήμια στα οποία έχετε σπουδάσει έχουν σταματήσει ποτέ να ζητούν δωρεές και οικονομική υποστήριξη;».

Τονίζει πως «εμείς ως Μητρόπολη πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε τη Σχολή. Προς τούτο, παρακαλώ κάθε ενορία της Μητρόπολής μας να περιάγει έναν ειδικό δίσκο για τη Σχολή την Κυριακή 31 Μαρτίου, που είναι η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως».

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος γράφει επίσης: Σας παρακαλώ δώστε γενναιόδωρα γι’ αυτό τον εξαιρετικό σκοπό, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο το μέλλον της Σχολής, αλλά για να παράσχουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τους ιερείς και λαϊκούς μας. Οι δωρεές να γράφουν ως εξής: Metropolis of San Francisco (Memo: HCHC) και να σταλούν στη διεύθυνση, 245 Valencia Street, San Francisco, CA. 94103.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available