Εκκενώθηκε και έκλεισε ο Πύργος του Αϊφελ (βίντεο)

(AP Photo/Michel Euler)

ΠΑΡΙΣΙ. Διασώστες προσπαθούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας να μιλήσουν σε έναν άνδρα που σκαρφάλωσε στον Πύργο του Άιφελ, αφού προηγουμένως χρειάστηκε λόγω του γεγονότος αυτού να εκκενωθούν το εμβληματικό μνημείο και οι πλησιέστεροι δρόμοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν έναν ειδικό πυροσβέστη και έναν διασώστη σκαρφαλωμένους στις σιδερένιους δοκούς του πύργου, ύψους 324 μέτρων, ακριβώς κάτω από την υψηλότερη πανοραμική πλατφόρμα του μνημείου, προσπαθώντας να πείσουν τον άγνωστο άνδρα να παραδοθεί.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή και ότι ένας διαπραγματευτής είναι παρών. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει.

«Ο άνδρας εισήλθε στον πύργο κανονικά και άρχισε να σκαρφαλώνει μόλις βρέθηκε στον δεύτερο όροφο», είπε εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης του μνημείου.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τους πλησιέστερους δρόμους στον Πύργο του ‘Αιφελ καθώς πολύς κόσμος στεκόταν και παρακολουθούσε την επικίνδυνη επιχείρηση που άρχισε το απόγευμα.

Ο πύργος που κατασκευάστηκε μεταξύ 1887 και 1889 και το ύψος του ισοδυναμεί με ένα κτίριο 81 ορόφων θα παρέμενε κλειστός μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης.

Eiffel Tower closed as someone attempts to scale it

HAPPENING NOW: We're in Paris as the Eiffel Tower has been closed to visitors while someone attempts to scale its side. abcn.ws/2VPZQBf

Posted by ABC News on Monday, May 20, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available