Οι πρώτες πληροφορίες για την φωτιά στο ναό Μεταμόρφωσης Κορώνας ΝΥ (βίντεο)

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πυρκαγιά ξέσπασε στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κορώνα της Νέας Υόρκης. Σε επικοινωνία μας με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο μας είπε πως «μόλις το πληροφορήθηκε και αναχωρώ να πάω επί τόπου να δω τι γίνεται. Μίλησα τώρα με τον π. Γεώργιο ο οποίος μου είπε ότι υπάρχει μεγάλη ζημιά εσωτερική». (Ο «Ε.Κ.» βρέθηκε άμεσα στο σημείο της φωτιάς. Διαβάστε σχετικά εδώ.)

Στην ερώτηση τι την προκάλεσε την φωτιά, είπε, «ίσως κάποιος είχε αφήσει αναμμένο κερί αριστερά εκεί που έχουν κάποια λείψανα και από εκεί φαίνεται πως ξεκίνησε». Συμπλήρωσε «πως έχουν πάθει ζημιές οι εικόνες, μέσα, το εικονοστάσιο».


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Γεώργιο Αναστασίου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «για κάποιον άγνωστο λόγο ο οποίος διερευνάται μέχρι στιγμής εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός του ναού κοντά στο Ιερό και δυστυχώς όλο το εσωτερικό του ναού έχει πάρα πολύ σοβαρές ζημιές».

Στην ερώτηση αν προήλθε από αναμμένο κερί, είπε, «δεν γνωρίζουμε ακόμα, τώρα είναι οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής εδώ και προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια».

Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *