Ελεύθερη η Κύπρια γυναίκα που είχε συλληφθεί για έκτρωση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Αφέθηκε ελεύθερη η νεαρή γυναίκα, που είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία του συντρόφου της ότι προχώρησε σε έκτρωση, χωρίς να τον ενημερώσει.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο γιατρός της, ο οποίος επίσης αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Η σύλληψη της γυναίκας και του γιατρού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, τόνισε την ανάγκη προώθησης της πρότασης νόμου, που υπεβλήθηκε το 2015 για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, που διέπει τις αμβλώσεις.

Είναι φανερό, σημειώνει, ότι «κάποιοι υπέκυψαν στις αξιώσεις του Αρχιεπισκόπου και των πιο συντηρητικών κύκλων της κυπριακής κοινωνίας».

Το ζευγάρι έχει ήδη ένα παιδί, ενώ είναι άνεργοι κι οι δύο, χωρίς δικό τους σπίτι. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που, όπως είπε η νεαρή γυναίκα, την οδήγησαν στην έκτρωση. Την κοπέλα συνόδευσε στην κλινική η μητέρα του συντρόφου της.

Η έκτρωση αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο – τα τελευταία 24ωρα στην Κύπρο, με αφορμή τη σύλληψη του ιδιώτη γιατρού και της γυναίκας, η οποία προχώρησε σε έκτρωση, χωρίς τη συγκατάθεση του συντρόφου της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα στην Κύπρο έχουν διωχθεί από την Αστυνομία, σε σχέση με το εν λόγω αδίκημα, αφού στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για τις εκτρώσεις, το οποίο και ισχύει και εφαρμόζεται.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Σίμος Αγγελίδης «υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για τις εκτρώσεις στην Κύπρο, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της απόπειρας της άμβλωσης, αφού ένα άτομο το οποίο προχωρά σε μια απόπειρα άμβλωσης είναι ένοχο κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι και 14 χρόνια».

Στην Κύπρο η έκτρωση επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης υπάρχει η περίπτωση να προκύψει ο τερματισμός της εγκυμοσύνης για ιατρικούς λόγους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *