Ελληνικά πανηγύρια στο Κεμπέκ του Καναδά

Φωτ. αρχείου: Πανηγύρι «Ελληνική Φλόγα» στο Μοντρεάλ (πηγή: ΕΚΜΜ).

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Η Περιφέρεια Λαβάλ της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ οργανώνει το πανηγύρι της στο προαύλιο του Ναού Τίμιου Σταυρού (4865 Souvenir, Laval) από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται εντατικά και υπόσχεται για τέσσερις ημέρες πλούσιο φαγητό, γλέντι, κέφι και χορό με τους τραγουδιστές Αλέξανδρο και Παύλο Λάσκαρη και ένα συνεχές ξεφάντωμα με το «Absolute Disco».

Θα υπάρχει παιδική χαρά με διάφορα παιχνίδια για την ψυχαγωγία των παιδιών. Για τέσσερις ημέρες οι επισκέπτες θα ξεχάσουν τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής και θα έρθουν στο μεγάλο πανηγύρι στο Λαβάλ για να γλεντήσουν όλοι ελληνικά.

Παρασκευή και Δευτέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: 450-688-2088.

Πανηγύρι του Κεμπέκ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, Νότιας Ακτής και η Οργανωτική Επιτροπή, σας προσκαλούν στο καθιερωμένο 4ήμερο, υπαίθριο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και της Εθνικής γιορτής της επαρχίας του Κεμπέκ στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο 5220 (Grande-Allee, Saint Hubert) στις 21-22-23 και 24 Ιουνίου 2019.

Η έναρξη του πανηγυριού θα γίνει παρουσία ξένων επισήμων. Το υπαίθριο πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες. Επίσης, Ορθρος και Θεία Λειτουργία, καθώς και πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντων των ιερέων της παροικίας μας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σωτηρίου και επισήμων της ελληνικής παροικίας. Θα υπάρχουν πλούσια εδέσματα και χορευτικά συγκροτήματα σε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ολες τις μέρες θα κρατάει συντροφιά στον κόσμο η μουσική του «Absolute Disco», ενώ στις 22 και 23 Ιουνίου θα διασκεδάσει τους επισκέπτες ο Αλέξανδρος Μπατσούλης με συνοδεία στο μπουζούκι τον Αγγελο Ρουγκαλά και την Εύα Γραικούση.

Επίσης, θα υπάρχει παιδική χαρά και χειροτεχνίες από την Επιτροπή γονέων του σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης», παράρτημα IV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available