Ελληνικά φεστιβάλ σε Νέα Ορλεάνη και Τρόι Νέας Υόρκης

Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο ελληνικά φεστιβάλ, το καθένα με τη δική του ιδιαίτερη χροιά, θα λάβουν χώρα κατά τις προσεχείς ημέρες σε Νέα Ορλεάνη και Τρόι, Νέας Υόρκης.

Στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στο Τρόι, το ελληνικό φεστιβάλ επιστρέφει για 25η χρονιά και τα μέλη της κοινότητας προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκδήλωση, στην οποία οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, μουσική και χορό.

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 31 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου.

«Το ‘Καλύτερο Μικρό Φεστιβάλ της Πόλης’ είναι πάνω απ’ όλα μια γαστρονομική πανδαισία, και τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου είναι περήφανα για τη φήμη που έχει κερδίσει ως το φεστιβάλ με το καλύτερο ελληνικό φαγητό στην τριπολιτειακή περιοχή», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εκκλησίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως σουβλάκι, μουσακά, αρνί με πατάτες και παστίτσιο, ενώ φυσικά πέρα από τους μεζέδες θα υπάρχουν και γλυκά, όπως μπακλαβάς, κουραμπιέδες και λουκουμάδες.

Φεστιβάλ στη Νέα Ορλεάνη

Από την Πέμπτη 23 Μαΐου, λαμβάνει χώρα το ελληνικό φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης, το οποίο πραγματοποιείται στην εκκλησία της Αγίας τριάδας στην Λεωφόρο Robert E. Lee Boulevard 1200.

Το φαγητό παρασκευάζεται από τα μέλη της ελληνικής κοινότητας, αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο, ανέφερε η Τζίνι Ζήση, επί πολλά χρόνια επικεφαλής του φεστιβάλ, η οποία τόνισε στην «The New Orleans Advocate» πως οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και φαγητό για το σπίτι τους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάθε χρόνο το φεστιβάλ επιθυμεί να επικεντρώνει σε διαφορετικά στοιχεία της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Για το 2019, το κεντρικό προϊόν είναι η μαστίχα της Χίου. Στο ειδικά διαμορφωμένο μπαρ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το συγκεκριμένο προϊόν, όπως και ελληνικό κρασί και ούζο.

Ελληνική μουσική, χορευτές παιχνίδια για μικρά παιδιά και άλλες δραστηριότητες θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available