Ελληνικό «χρώμα» σε Grand Central της ΝΥ: Εγκαινιάστηκε η έκθεση Greek Panorama (βίντεο)

Από αριστερά οι Δημήτρης Φιλιππίδης, Σία Παπατριανταφύλλο,Μάνος Κουμπαράκης, Εβελυν Κανελλέα. Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Πέτρος Γαλάτουλας, Κάρολιν Μαλόνι. Γρηγορία Καματερού, Πέτρος Σήσιμος, Ντίνα Στάθη και Ευαγγελία Πλάκα. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνικό «χρώμα» απέκτησε από το πρωί της Παρασκευής η φημισμένη «Grand Central» στο Μανχάτταν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τουριστική Έκθεση «Greek Panorama», σε μια προσπάθεια να προβληθούν τοποθεσίες, δράσεις, τουριστικές επιχειρήσεις και τοπικά εδέσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στον πλέον πολυσύχναστο σταθμό της Νέας Υόρκης.

Διοργανωτρια του «Greek Panorama» είναι η εταιρεία “Hellas North American Events”, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Νίκο Φύλα, θυγατρική της “North Events Ltd” που διοργανώνει ανάλογες Εκθέσεις με επιτυχία στην Ευρώπη.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Το “Greek Panorama” εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στην αίθουσα Vanderbilt Hall του σταθμού, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν τα ραντεβού «Business to Business”, σε μια προσπάθεια «δικτύωσης» των τουριστικών εταιρειών.

«Είναι μια γιορτή σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Νέας Υόρκης και για την πιο ιστορική και ομορφότερη χώρα του κόσμου. », δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας. Την Έκθεση επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο οποίος χαιρέτησε έναν προς έναν τους υπεύθυνους όλων των περιπτέρων.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

«Μια ελληνική Έκθεση σε ένα τέτοιο σημείο είναι πολύ σημαντική.  Η Ελλάδα έχει έναν αριθμό παραγμάτων και στοιχείων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού».  Παράλληλα, έλαβε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην επικείμενη ολοκλήρωση του νέου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», τονίζοντας ότι θα αποτελέσει μια «διαρκή προβολή» της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» επίσης η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Αικατερίνη Μπούρα, ο Πρόξενος Νέας Υόρκης, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Αθανασία Παπατριανταφύλλου και  η Διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, και θεσμικοί εκπρόσωποι από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Χίο, την Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

«Αναμένουμε χιλιάδες επισκέπτες»

Τους παρευρισκομένους και προσκεκλημένους καλωσόρισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επισήμους.  Κατόπιν, την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, που παρουσίασαν γνωστούς ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

«Έχουμε πολύ σημαντικές συμμετοχές για μια Έκθεση που γίνεται πρώτη φορά.», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος επεσήμανε ακόμη πως «περιμένουμε αρκετές χιλιάδες κόσμου». «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι περνώντας από εδώ οι διερχόμενοι βλέπουν τα μεγάλα μπάνερ για την Ελλάδα.  Η Ελλάδα σήμερα ξεχειλίζει εδώ.»

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα όπως η Χιώτικη μαστίχα, αλλά και ελληνικό φαγητό υπό την αιγίδα του εστιατορίου «Κελάρι».  Επίσης, υπήρχε ελληνικό μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή του μουσικού Σπύρου Εξάρα.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Επισκέπτες – «έκπληξη»

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και καλεσμένοι – «έκπληξη», οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της “Navarino Challenge”. Επρόκειτο για τον  Ελληνοαμερικανό μαραθωνοδρόμο, Ντιν Καρνάζη, τον πρώην άσο των Πάτριοτς, Νικ Κουτουβίδη αλλά και τον τρεις φορές Πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, βετεράνο καλαθοσφαιριστή, Μάκ Μπατίστ.

To «Greek Panorama» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Μαϊου.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available