Εμείς μπορούμε;

Η απέλαση του Ρομπέρτο Μπέρισταϊν, συζύγου της ομογενούς Ελένης Μπέρισταϊν, αναμφίβολα ήταν μια από τις πιο προβεβλημένες απελάσεις που έγιναν μετά τα προεδρικά διατάγματα για τους παράνομους μετανάστες. Κι αυτό για δύο λόγους, ο πρώτος διότι ο Ρομπέρτο είναι οικογενειάρχης και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Eddie’s Steak Shed» στην πόλη Γκρέιντζερ της Ιντιάνα και ο δεύτερος διότι δεν επιβαρύνεται για εγκληματικές πράξεις.

Τα αμερικανικά Μέσα μετά την απέλασή του έπαψαν να ασχολούνται και ως ένα σημείο είναι δικαιολογημένα, διότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο για να επανέλθουν. Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με την οικογένεια, η οποία απάντησε μέσω του δικηγόρου της Ανταμ Ανσάρι και μας καλεί να προσφέρουμε τον οβολό μας στο www.gofundme.com/bringbackroberto και να υπογράψουμε το υπόμνημα για την επιστροφή του Ρομπέρτο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το μήνυμα του Φιλ Κολλιόπουλου, θετού γιου του απελαθέντα, που αναφέρει ότι «ο Ρομπέρτο Μπέρισταϊν έγινε πατέρας μου όταν ήμουν οκτώ ετών και είναι επώδυνο να μην είναι δίπλα μας για να μεγαλώσει και τον γιο μου».

Ο Κολλιόπουλος έθεσε ως στόχο τη συγκέντρωση $30.000, αλλά το ποσό των $665 που έχει συγκεντρωθεί στις εννέα πρώτες μέρες κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό είναι. Θέλω να πιστεύω πως εμείς οι ομογενείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ξεπεραστεί ο στόχος.

Δ.Τ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *