Εμπλεξε με το λάθος του

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Η Κυριακή πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Μία Κυριακή που κανονικά πρέπει να γίνει το ντέρμπι των «αιωνίων» για το πρωτάθλημα μπάσκετ. Ομως η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει πει ότι δεν παίζει με τον Παναθηναϊκό με Ελληνες διαιτητές και θέλει ξένους. Η Ομοσπονδία όμως δεν θα ορίσει ξένους διαιτητές, ενώ και το… συνδικάτο τους, απειλεί με επ’ αόριστον αποχή αν οριστούν ξένοι διαιτητές.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού νομίζει ότι το πρόβλημα είναι τα «αφεντικά» των δύο ομάδων. Εδώ που φτάσαμε οι μεταξύ τους σχέσεις είναι το τελευταίο. Και να κάτσουν σ’ ένα τραπέζι, τώρα, δεν πρόκειται να βγει κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει «δεθεί». Η αποχώρηση της ομάδας από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας άρεσε στους φιλάθλους της που το είδαν «μάγκικα και Πειραιώτικα».

Από την άλλη και η διοίκηση το τράβηξε πολύ με ανακοινώσεις και εξώδικα για τους διαιτητές και πολύ δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω. Παράλληλα εκκρεμεί και η απόφαση του ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης για το -6, από την αποχώρηση και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει. Αν ο Ολυμπιακός δεν κατέβει την Κυριακή, όπως είπε, τότε θα πάει στο -6, αλλά και πάλι δεν… λέει κάτι, αφού μπροστά τους θα έχουν τα… πλέι οφς. Οσο ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην 8άδα του πρωταθλήματος, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάσει στα πλέι οφς, λογικά με τον Παναθηναϊκό. Και στο πρώτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, τι θα γίνει;

Αν οι διαιτητές είναι Ελληνες και ο Ολυμπιακός δεν κατέβει τότε… Αν και εφόσον πάνε όπως είναι τώρα και ο Ολυμπιακός δεν έχει κατέβει την Κυριακή, τότε σύμφωνα με τους κανονισμούς θα πρέπει να πάει στα ερασιτεχνικές κατηγορίες, δηλαδή στην ΕΣΚΑΝΑ! Με λίγα λόγια διάλυση και από την αρχή. Και η ερώτηση είναι μπορεί να σηκώσει κάτι τέτοιο ο λαός του Ολυμπιακού; Και αν γίνει κάτι τέτοιο πόσοι φίλαθλοι θα συνεχίζουν να βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση των Αγγελόπουλων να ζητούν ξένους διαιτητές και να μην κατεβάζουν την ομάδα; Οταν θα πρέπει να την ακολουθούν στις… αλάνες των κλειστών του Πειραιά πως θα είναι…

Εκτός αν οι Αγγελόπουλοι σκέφτονται την λύση του εξωτερικού και της συμμετοχής τους σε άλλο πρωτάθλημα. Αλλά κι έτσι να είναι αν ποτέ αποφασίσει να γυρίσει πάλι δεν θα μπορεί να παίξει στην «μεγάλη» κατηγορία της Ελλάδας. Εκτός αυτών υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούν οι διοικούντες του Ολυμπιακού όπως για παράδειγμα χορηγούς, εισιτήρια, διαρκείας, ξένοι παίκτες, συμβόλαια, διαφημίσεις, δικαιώματα στην Ευρωλίγκα και πολλά – πολλά άλλα.

Θεωρώ ότι οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού έχουν μπλέξει από την ίδια τους την απόφαση και ίσως δεν σκέφτηκαν τις παρενέργειες. Τώρα δύσκολα μπορούν να κάνουν πίσω σε ό,τι αφορά το «δεν κατεβαίνουμε με Ελληνες διαιτητές». Εκτός αν γίνει κάτι επαναστατικό, κάτι σαν «από μηχανής θεός» που μπορεί να δώσει λύση στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό μπάσκετ. Οπως και να έχει πάντως η κίνηση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει στον ημιτελικό ήταν λάθος. Και ακόμα μεγαλύτερο να το χοντραίνει τόσο πολύ. Θα μπορούσε να βγει, να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε και μετά να συνεχίσει τον αγώνα του να αλλάξει την κατάσταση που θεωρεί ο Ολυμπιακός ότι είναι εις βάρος του. Αλλά να έπαιζε στο γήπεδο τα παιχνίδια. Αυτή είναι η έννοια του αθλητισμού. Και ό,τι προβλήματα είχε να πήγαινε στα αρμόδια όργανα. Αλλά έτσι όπως το έκαναν και το τραβάνε, χάνουν το όποιο δίκιο πιστεύουν ότι έχουν και φυσικά βάζουν σε περιπέτειες ομάδα και πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available