Ενας 41χρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 33ο όροφο του ξενοδοχείου «Carlyle»

Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Andres Kudacki)

NEA YΟΡΚΗ. Στο κενό από τον 33ο όροφο του ξενοδοχείου «Carlyle» στη Λεωφόρο Μάντισον της Νέας Υόρκης πήδηξε ένας 41χρονος άνδρας βρίσκοντας τον θάνατο.

Πρόκειται για τον Νίκολας ΝτεΜέγιερ (Nicolas DeMeyer), ο οποίος κατηγορούνταν -και επρόκειτο να παραδεχθεί την ενοχή του- για κλοπή ακριβών κρασιών, αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Το προσωπικό του ξενοδοχείο «Carlyle» ενημερώθηκε από την αδερφή του αυτόχειρα ότι ο τελευταίος της έστελνε μηνύματα στα οποία της έλεγε ότι θα αυτοκτονούσε εξαιτίας της υπόθεσης με την κλοπή των κρασιών.

Οταν το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου πήγε στο δωμάτιό του τον βρήκε να είναι γυμνός και να βρίσκεται δίπλα στο ανοιχτό παράθυρο.

Τους χαμογέλασε και αμέσως έπεσε στο κενό βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Την ίδια περίπου ώρα που ο ΝτεΜέγιερ έπεφτε στο κενό είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή στο Μανχάταν και να παραδεχθεί ότι πράγματι είχε κλέψει κρασιά αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ντέιβιντ Σόλομον.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΝτεΜέγιερ είχε ξοδέψει μέρος των χρημάτων που είχε αποκομίσει από τον πώληση των πανάκριβων αυτών κρασιών, προτού συλληφθεί από τις Αρχές στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2018.

Πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΝτεΜέγιερ εργαζόταν για τον Σόλομον και τον βοηθούσε να μεταφέρει τα κρασιά του από το Μανχάταν στο κελάρι του στο Ιστ Χάμπτον. Κατά τις μεταφορές αυτές ο 41χρονος κατάφερε να αποσπάσει περίπου 500 μπουκάλια κρασί, όλα τους πανάκριβα, με την συνολική τους αξία να ανέρχεται στο 1,2 εκατομμύριο δολάρια.

Τα μπουκάλια αυτά ήταν τόσο σπάνια που ένας έμπορος Τέχνης τα εντόπισε και ενημέρωσε τον Σόλομον για την κλοπή. Ηταν η αρχή του τέλους για τον 41χρονο άνδρα που μη μπορώντας να αντέξει τις επερχόμενες κυρώσεις από τις πράξεις του αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available