Ενα ακόμη ελληνικό εστιατόριο «Naughty Greek» στη Μινεάπολη από τον ομογενή Ευ. Γιοβάννη

Ο κ. Ευάγγελος Γιοβάννης. Φωτογραφία της www.ideasthatkick.com που παραχώρησε ο ίδιος για χρήση από τον «Ε.Κ.».

ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ. ΜΙΝΕΣΟΤΑ. Γεννημένος στην Αθήνα, ο κ. Ευάγγελος Γιοβάννης (Angelo Giovanis), αποφάσισε, το 1988, να πάει για σπουδές στο Βέλγιο και μακριά από την επιχείρηση εστίασης των γονιών του στη Μονεμβασιά. Φεύγοντας, όπως δήλωσε στην Kristal Leebrick στο «Parkbugle.org», είπε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με εστιατόρια.

Το «μικρόβιο» όμως του καλού, ποιοτικού, ελληνικού φαγητού, όπως είπε ο κ. Γιοβάννης στον «Ε.Κ.», είχε προλάβει να μπει για τα καλά μέσα του, από τους γονείς του, Αντώνη Γιοβάννη και Μαρία Λουκάκου.

Και κάποια χρόνια μετά, απέχει μόλις λίγες ημέρες, από το να εγκαινιάσει και το 2ο εστιατόριό του με την επωνυμία «Naughty Greek», ενώ διατηρεί και μία επιχείρηση με catering στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο του St. Paul, Chris Coleman, όπως ανέφερε ο κ. Γιοβάννης.

.

Η ιστορία του

Στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιοβάννης, μετά από σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ψυχολογία, ασχολήθηκε επιχειρηματικά με αλυσίδα γυμναστηρίων. Ωστόσο, αφού απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Μιχάλη, με την Αμερικανίδα σύζυγό του, Κρίστεν, πήραν την απόφαση να μεταβούν στις ΗΠΑ.

Πούλησε το μερίδιό του από τα γυμναστήρια στον Αμερικανό συνέταιρό του, John Harris, και ταξίδεψαν για τη Μινεάπολη της Μινεσότα. Συνέχισε τις σπουδές του, έκανε ΜΒΑ στο University of St. Thomas και ξεκίνησε να εργάζεται για μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της υγείας, όπως οι Boston Scientific, Cardiovascular Systems Inc, Johnson & Johnson.

Εκανε και τη δική του εταιρεία Giovanis Consulting and associates – Applying Strategy and Innovation to Global Education & Training. Ωστόσο κι αυτό δεν ήταν αρκετό λόγω του «μικροβίου»…

Πηγή: Facebook/The Naughty Greek/@TNGrestaurant.

Κάθε χρόνο ο κ. Ευάγγελος Γιοβάννης επισκέπτεται την Αθήνα όπου ζουν οι γονείς του και ο αδερφός του Πέτρος. Η καταγωγή του παππού του, από τη μεριά του πατέρα του είναι από τη Λήμνο. Εφυγε μετανάστης στην Αλεξάνδρεια και έπειτα πήγε στην Αθήνα.

Σήμερα, ο κ. Ευάγγελος Γιοβάννης έχει τρία παιδιά. Τον Μιχάλη, 21 ετών -σπουδάζει στη Νέα Υόρκη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ανθρωπολογία- την Σοφία, 17 ετών, και τη Μελίνα 16.

Τι είπε στον «Ε.Κ.»

Ο κ. Γιοβάννης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον «Ε.Κ.» επεσήμανε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ, αρκεί κάποιος να έχει ιδέες, μεράκι και διάθεση για πολλή δουλειά. Η δική του ιδέα, είχε να κάνει με το «μικρόβιο» του καλού φαγητού, με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Αποφάσισε όλες οι πρώτες ύλες να είναι από τη γενέτειρα και να παρασκευάζει στο κατάστημά του από το γύρο, μέχρι το τζατζίκι, σπιτικά. «Τίποτε δεν είναι κατεψυγμένο», υπογράμμισε. «Υπάρχει ένας καταψύκτης στο εστιατόριο και αυτός είναι για τα παγωτά και μόνο».

.

«Ολα προχωρούν στην Αμερική, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες, μπορούμε να ‘διδάξουμε’ ειδικά στον τομέα του φαγητού», τόνισε ο κ. Γιοβάννης. Και συμπλήρωσε, πως «δε γίνεται τίποτε χωρίς δουλειά, αλλά ούτε χωρίς μεράκι και διάθεση».

Πρέπει να υπάρχει «και λίγος χαβαλές», είπε. Και συνέχισε: «Υπάρχει στο εστιατόριο, γιατί χρειάζεται εκτός από το καλό φαγητό και το καλό κλίμα. Ερχονται αρκετοί φοιτητές, για να ευχαριστηθούν το φαγητό, το οποίο θέλουμε να είναι αντίστοιχο με αυτό που θα έτρωγαν στην Ελλάδα. Οταν έμαθαν και Ελληνες όμως πως έχουμε αυτή την ποιότητα έρχονται από παντού για να φάνε κυρίως, τι άλλο, γύρο! Ετσι, καταφέρνουμε και διατηρούμε ελληνική ατμόσφαιρα».

Οσο για την ονομασία «Naughty Greek» (Ατακτος Ελληνας), όπως εξήγησε ο κ. Γιοβάννης, ήταν ιδέα της συζύγου του, Κρίστεν. «Εχει την έννοια πως δεν μπαίνουμε σε καλούπια, προσαρμοζόμαστε μεν, αλλά παραμένουμε λίγο ‘άτακτοι’. Και αυτό έχει να κάνει με το φαγητό, τις πρώτες ύλες και τον τρόπο παρασκευής του. Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα, τα τυποποιημένα, δε συμβιβαζόμαστε», είπε.

.

Το 2ο «Naughty Greek» θα ανοίξει στο 2400 University Ave., στο κτίριο C&E Flats & Lofts.

Ο ίδιος άλλωστε εισάγει λάδι, φέτα, μέλι, ελιές, ό,τι είναι δυνατόν από την Ελλάδα, με βάση τη Λακωνία για αρχή. Στηρίζεται, επεσήμανε, στην παράδοση της οικογένειάς του και ευρύτερα την ελληνική, όσον αφορά στην εστίαση, αλλά θέλει να δείξει στους Αμερικανούς και τη σύγχρονη Ελλάδα, τόσο όσον αφορά στο «κλίμα» που επικρατεί, τη διασκέδαση, αλλά φυσικά και στις γεύσεις.

Η επιχείρηση προμήθειας τροφίμων για εκδηλώσεις και το πρώτο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε στις οδούς Snelling και Selby ένα χρόνο πριν, ήταν τόσο πετυχημένες που χρειαζόταν νέο χώρο με μεγαλύτερη κουζίνα και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Το νέο εστιατόριο θα έχει καθίσματα για έως 74 ανθρώπους και το μενού θα είναι παρόμοιο με αυτό που ήδη υπάρχει, αλλά θα προσφέρει περισσότερες σπεσιαλιτέ καθημερινά, καθώς και ένα δωμάτιο όπου θα μπει η ψησταριά για γύρο κοτόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *