Επίθεση σε φυλάκιο κοντά στην Αγία Αικατερίνη του Σινά – Ανέλαβε ευθύνη το ISIS

Η ιερά μονή Αγίας Αικατερίνης στο Ορος Σινά. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

ΣΙΝΑ. Ενοπλοι άνοιξαν πυρ προς ένα φυλάκιο της αιγυπτιακής Αστυνομίας κοντά στο Ελληνοορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά αργά την Τρίτη, τοπική ώρα, σκοτώντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας τέσσερις ακόμη, σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια καθώς και ιατρικές, που επικαλείτο το «Associated Press». Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αργά χθες το βράδυ την ευθύνη.

Η επίθεση, σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του χριστιανισμού, έρχεται μια εβδομάδα μετά από δύο αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στην Αίγυπτο που κόστισαν τη ζωή σε 45 άτομα (την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε επίσης το ISIS) και μόλις 10 ημέρες πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι ένοπλοι πυροβολούσαν από ένα σημείο ψηλά προς το φυλάκιο που βρίσκεται εκτός του μοναστηρίου σε μία απομακρυσμένη ερημική και ορεινή περιοχή στο νότιο μέρος της Χερσονήσου Σινά. Μετά την ανταλλαγή πυρών οι επιτιθέμενοι έφυγαν, ενώ κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν επίσης, είπαν οι αξιωματούχοι. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έγιναν άμεσα γνωστές.

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του Ελληνοορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό και να προήλθε από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και πιθανόν τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *