Ενταση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης στήθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Υπήρξαν και χειροδικίες μεταξύ συνδικαλιστών, στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του Πανεργατικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) ζήτησαν την απομάκρυνση του προέδρου Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Καραγεωργόπουλου καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος αντέκρουσε τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Τελικά η αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ, καθώς μέλη της Συνομοσπονδίας ήρθαν στα χέρια και άρχισαν να εκτοξεύουν ύβρεις. Τα πνεύματα ήταν οξυμένα από νωρίς ενώ η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:30, τελείωσε πριν καλά – καλά ξεκινήσει.

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Από πλευράς ΓΣΕΕ γίνεται λόγος για τραμπουκικές μεθόδους του ΠΑΜΕ, το οποίο κατηγορεί τη Συνομοσπονδία ότι έφερε μπράβους σε ακόμη μία διαδικασία.

«Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους, τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι ‘αγωνίζονται’ για διορισμένη διοίκηση στη ΓΣΕΕ» υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ, «παρά τις απαράδεκτες ενέργειές τους, μετά και την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συνέδρων, έλαβε τη σημερινή απόφαση, σεβόμενη το νόμο και το καταστατικό, πάνω από όλα, όμως, σεβόμενη μία δημοκρατική διαδικασία, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι».

«Οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την εκτοξεύουν. Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο των αποφάσεων της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αναφέρεται ότι η Ολομέλεια, με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες, αποφάσισε τα εξής:

– Την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησης, στις 4 Απριλίου 2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του.

Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου, αφού προηγηθεί σχετική έρευνα, με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων.

Το πρόγραμμα του 37ου Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συμπτυχθούν και θα ολοκληρωθούν σε μία μέρα, θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Η ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου σε μία μέρα είναι απόλυτα αναγκαία, δεδομένων και των απειλών για τη μη πραγματοποίησή του, που συνεχίζονται, μέχρι σήμερα, καθώς και για λόγους περιστολής της σχετικής δαπάνης, μετά και τη μεγάλη οικονομική ζημία της Συνομοσπονδίας από τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available