Εντονη παρουσία Νεολαίας στο χορό Ικαριωτών Φλόριδας

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Σταύρος Μαρμαρινός.

Του Σταύρου Μαρμαρινού.

ΤΑΜΠΑ. Παλαιότερα χρόνια, όταν γέμιζαν οι αίθουσες των ομογενειακών εκδηλώσεων από νεολαία, θύμισε η φετινή χοροεσπερίδα του τοπικού Συλλόγου Ικαριωτών «Ηλιος», η οποία πραγματοποιήθηκε στην κοινοτική αίθουσα «Σπανός-Πάππας» του Αγ. Νικολάου, στο Τάρπον Σπρινγκς.

Νέοι και νέες της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ που με την ευκαιρία αυτή είχαν και συνεδρίαση στη Φλόριδα, όπως και μέλη του Υπάτου Συμβουλίου, χόρευαν ασταμάτητα τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενθουσιάζοντας τον κόσμο ο οποίος καταχειροκροτούσε. Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός και αγαπητός ιατρός Σταμάτης (Στάνλεϊ) Τριπόδης, πρώην πρόεδρος της Πανικαριακής και του Συλλόγου, καθώς και ένας από τους υπεύθυνους του Κληροδοτήματος της Πανικαριακής.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Σταύρος Μαρμαρινός.

Χαιρετίζοντας τον κόσμο ο κ. Τριπόδης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Σύλλογος άρχισε το έργο του το 1976, ενώ έκανε αναφορά στους ιδρυτές του και τα πρώτα στελέχη του. Πρόσθεσε δε ότι το έργο τους συνεχίζουν τα παιδιά τους. «Το τμήμα μας, ‘Ηλιος’, είναι από τα μεγαλύτερα της Πανικαριακής στην Αμερική», είπε και συμπλήρωσε ότι ήδη οργάνωσε πέντε εθνικά συνέδρια της οργάνωσης στο Κλίαργουότερ, που είχαν μεγάλη επιτυχία.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Τριπόδης είπε ότι η Πανικαριακή ετοιμάζεται για το 114ο συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί από 1-4 Σεπτεμβρίου στο Κολόμπους του Οχάιο. Ο κ. Τριπόδης ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση της χοροεσπερίδας η οποία σημείωσε επιτυχία, παρά το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ υπήρχαν άλλες δύο παρόμοιες ομογενειακές εκδηλώσεις.

Κατά την εκδήλωση, ο Σύλλογος τίμησε τον Γιάννη Χουτρίδη που φιλοτέχνησε άγαλμα του μυθικού Ικαρου το οποίο διακοσμεί την αίθουσα του ανακαινισμένου «Ικαριώτικου Σπιτιού» στη Φλόριδα. «Τον ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο δώρο που μας έδωσε», είπε. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ύπατος πρόεδρος της Πανικαριακής, Γεώργιος Παράλεμος, από τη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλα στελέχη της οργάνωσης.

Αναφερόμενος στη χοροεσπερίδα, ο κ. Παράλεμος δήλωσε ότι είχε επιτυχία, ενώ δεν παράλειψε να μιλήσει και για την πολύχρονη προσφορά της οργάνωσης όχι μόνο στην Ομογένεια, αλλά και στα εθνικά, γενικότερα, θέματα.
Για την πρόεδρο του τοπικού συλλόγου, ιατρό Λίντα Τριπόδη-Μάρεϊ, και τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, κ. Τριπόδη, ο κ. Παράλεμος υπογράμμισε ότι «έχουν προσφέρει πολλά στην Αδελφότητα και είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που τους έχουμε στο τμήμα μας στη Φλόριδα. Εχουν βοηθήσει, όχι μόνο το Σύλλογο και την Πανικαριακή, αλλά και την τοπική Ομογένεια, να αναπτυχθεί».

ο τιμηθείς Γιάννης Χουτρίδης, με τους Γιώργο Παράλεμο (αριστερά) και Δρ Σταμάτη Τριπόδη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Σταύρος Μαρμαρινός.

Ο κ. Παράλεμος μίλησε και για τις συσκέψεις που είχαν στη Φλόριδα, η Νεολαία και το Υπατο Συμβούλιο της Πανικαριακής. «Η Νεολαία μας είναι πολύ σημαντική για την Αδελφότητας και τη συνέχειά της», τόνισε. «Στη σύσκεψη που είχαν οι νέοι και οι νέες μας, συζήτησαν τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν το έργο της Πανικαριακής, και πως θα μπορούσε να έλθει περισσότερη νεολαία κοντά μας. Παράλληλα, το Υπατο Συμβούλιο συσκέφθηκε για την πορεία της οργάνωσης. Μας απασχόλησε το πρόβλημα με τα συνεχιζόμενα κύματα μεταναστών που φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου. Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα νησιά μας και, κυρίως, τη Σάμο και τη Χίο, που έχουν μεγάλη ανάγκη από διάφορα είδη».

Το μήνυμα του κ. Παράλεμου στους συμπατριώτες του της περιοχής, αλλά και όλης της Πανικαριακής είναι: «Ποτέ να μη ξεχνάμε τη Νεολαία μας, γιατί αυτή είναι η συνέχεια. Πρέπει να φέρουμε κοντά τους νέους και τις νέες μας».

Σε χαιρετιστήριο μήνυμά της για την εκδήλωση, η πρόεδρος κ. Μάρεϊ, καλωσόρισε τους προσελθόντες και, ιδιαίτερα, τον ύπατο πρόεδρο της Πανικαριακής κ. Παράλεμο και τα άλλα μέλη του Υπάτου Συμβουλίου.  Με ικανοποίηση αναφέρθηκε η κ. Μάρεϊ και στη σύσκεψη της Νεολαίας της Πανικαριακής στη Φλόριδα. Σχετικά συνεχάρη την κυβερνήτη της Νεολαίας, Ερικα Αϊβαλιώτη, για την οργάνωση της σύσκεψης και τις άλλες δραστηριότητες.

«Ελπίζουμε ότι όλα τα τμήματα της Πανικαρικιακής Αδελφότητας θα συνεχίσουν να δείχνουν την υποστήριξή τους προς την Νεολαία μας, που θα είναι η αυριανή μας ηγεσία», τόνισε. Ευχαριστίες εξέφρασε η κ. Μάρεϊ και προς τα μέλη των διαφόρων επιτροπών που εργάστηκαν για την επιτυχία της χοροεσπερίδας και, ιδιαίτερα, στους Στάντον Τριπόδη, Σόνια Στεφανάδη, Γκας Τσαμπή, Νίκη Πλούτη και Μαίρη Κρίστοφερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *