Κύπρος: Εντοπίστηκε η σορός της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί

Mετά από έρευνες δύο περίπου μηνών εντοπίστηκε στη λίμνη Μεμί η σορός της ανήλικης Sierra – Graze, ενός εκ των επτά θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου και κλείνει έτσι ο κύκλος της φρίκης που κατά τραγική ειρωνεία είχε ανοίξει με τον εντοπισμό του πτώματος της μητέρας της Μαρί Ρόουζ στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Στη φωτογραφία άντρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τη σορό της άτυχης Σιέρα εκτός της λίμνης Μεμί (AP Photo/Philippos Christou).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο  ύστερα από πολλές εβδομάδες αναζήτησης, η σορός της 6χρονης Σιέρα, ενός εκ των επτά θυμάτων του 35χρονου καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δρόμος για τον εντοπισμό της σορού άνοιξε το πρωί μετά από νέα ανάκριση του 35χρονου ο οποίος ομολόγησε στους ανακριτές ότι είπε ψέματα στην αρχική του κατάθεση για την τοποθεσία που έριξε την σορό της 6χρονης. Ακολούθως οι ανακριτές οδήγησαν τον Μεταξά στην Λίμνη Μεμί όπου υπέδειξε νέο χώρο, ως το σημείο το οποίο πέταξε την σορό της 6χρονης. Τότε τα μέλη της ΕΜΑΚ και της ιδιωτικής εταιρείας που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από το νερό το πτώμα του παιδιού.

Η σορός της μικρής Σιέρα ήταν τυλιγμένη με σεντόνι και δεμένη με τσιμεντομπλόκ, όπως ακριβώς είχε περιγράψει στις καταθέσεις του ο δράστης.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η σορός της εξάχρονης βρέθηκε σε βάθος έξι μέτρων, σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης αναμένεται «να διενεργηθεί νεκροτομή σε κατοπινό στάδιο και να γίνει ταυτοποίηση της σορού».

Σε σχέση με τον 35χρονο, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι την Παρασκευή οπότε εκπνέει το διάταγμα κράτησης του, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος της κράτησης του.

«Υπάρχει μεγάλος όγκος καταθέσεων και τεκμηρίων. Η σημερινή εξέλιξη είναι σημαντική και έχουν γίνει αρκετές έρευνες», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

«Ικανοποιημένος και συγκινημένος», δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, επιβεβαιώνοντας την ανεύρεση της σορού της μικρής Σιέρα. Ο κ. Τράγκολας, ανέφερε ότι ο δύτης ο οποίος εντόπισε την Σιέρρα, ήταν ο ίδιος που ανέσυρε την τρίτη βαλίτσα θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.

Με την ανεύρεση της σορού της 6χρονη Σιέρα κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος της μακάβριας αναζήτησης των θυμάτων, καθώς έχουν εντοπιστεί οι σοροί και των επτά θυμάτων του τις δολοφονίες των οποίων ομολόγησε ο 35χρονος. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της μικρής Σιέρα, Μαίρη Ρόουζ ήταν το πρώτο θύμα του Μεταξά που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε δοθεί το πράσινο φως από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Περιβάλλοντος για την άντληση νερού από την λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς υποβοήθηση των ερευνών.

Εντοπίστηκαν δύο υποψήφια θύματα του Μεταξά

Στο μεταξύ εντοπίστηκαν οι δύο από τις τρεις γυναίκες που αναζητούσε η Αστυνομία, με τις οποίες συνομιλούσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς.

Οι ανακριτές είχαν ανακαλύψει πρόσφατα ότι ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος συνομιλούσε με πάνω από 30 γυναίκες, τρεις εκ των οποίων δεν είχαν εντοπιστεί, γι’ αυτό και κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να τις εντοπίσει ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπεσαν θύματα του 35χρονου και να το κρύβει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μια γυναίκα εντοπίστηκε και βρίσκεται στο εξωτερικό, η δεύτερη είναι στην Κύπρο και μάλιστα απέστειλε φωτογραφία της από τον χώρο όπου βρίσκεται, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες εντοπισμού και της τρίτης αλλοδαπής. Όπως αναφέρθηκε, είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και έτσι να κλείσει το παράθυρο που ανοίχθηκε σε σχέση με άλλα υποψήφια θύματα του διαδικτυακού «Ορέστη».

Την ίδια ώρα, αγωγή κατά του κράτους και του ίδιου του 35χρονου θα καταχωρήσει ο δικηγόρος Γιάννης Ιωάννου, που εκπροσωπεί τον πρώην σύζυγο της Λίβια Μπουνέα και πατέρα της Έλενας που ήταν τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι σοροί των δύο θυμάτων εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικές βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, σημείο που υπέδειξε ο κατά συρροή δολοφόνος, ως το μέρος που άφησε τα άψυχα σώματά τους.

Ο πατέρας της 8χρονης Έλενας – Ναταλίας και σύζυγος της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, με την αγωγή του θα ζητά αποζημιώσεις για αμέλεια εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών που αδράνησαν στο να ερευνήσουν τις πληροφορίες για εξαφάνισή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available