Εορταστική ατμόσφαιρα στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου Μέρικ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αντίπαλο τον καιρό αλλά σύμμαχο το ενδιαφέρον των ενοριτών, το κέφι, την καλή οργάνωση και, ασφαλώς, τα παραδοσιακά εδέσματα, η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Merrick (Μέρικ) διοργάνωσε με επιτυχία το ετήσιο Φεστιβάλ, που άνοιξε τις εκδηλώσεις του την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Ιουνίου, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, καθώς την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή υπήρχαν απειλητικά σύννεφα αλλά και διαστήματα με βροχόπτωση. Ομως, αφενός η διορατικότητα που επέδειξαν οι διοργανωτές -που είχαν τοποθετήσει μεγάλου μήκους τέντες- αλλά και το ηλιόλουστο Σάββατο, που είναι η κατεξοχήν «δυνατή» μέρα, συνετέλεσαν σε μια πολύ ικανοποιητική προσέλευση, η οποία, εκτός των άλλων, «τόνωσε» το ταμείο της ενορίας.

«Θα έλεγα ότι το Φεστιβάλ φέτος ήταν καταπληκτικό. Ο καιρός δεν βοήθησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο ήταν πολύ καλός, με αποτέλεσμα να έρθει πολύς κόσμος. Υπολογίζουμε, από τα πιάτα που σερβίραμε και τα υλικά που έφυγαν, ότι ήρθαν χιλιάδες άνθρωποι εδώ. Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν έρχονται μόνο ομογενείς από την ενορία, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, άσχετοι με τον Ελληνισμό, που μας υποστηρίζουν και τους αρέσει πολύ το ελληνικό φαγητό», ανέφερε ο πρόεδρος, Νίκος Πουλικίδης.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Το Φεστιβάλ, το οποίο στήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, προσέφερε σπιτικό φαγητό αλλά και το παραδοσιακό σουβλάκι, όπως επίσης και γλυκά, όλα υπό την επιμέλεια των γυναικών της Ενορίας. Πίσω από τους πάγκους, βρίσκονταν τα μέλη της Κοινότητας, ως εθελοντές, συνεισφέροντας τα μέγιστα για την άρτια εξυπηρέτηση του κοινού.

«Για εμάς, το Φεστιβάλ δεν είναι σημαντικό μόνο ως προς το οικονομικό κομμάτι, αλλά είναι και μια αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας. Ολες οι οργανώσεις του Αγίου Δημητρίου, όπως είναι η Φιλόπτωχος, το σχολείο, το Κατηχητικό, η GOYA και άλλοι, ενεργούμε ως μια ομάδα, συνεργαζόμαστε και ο ένας στηρίζει τον άλλον», τονίζει ο κ. Πουλικίδης.

Στόχος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Μέρρικ είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση συγκέντρωση του απαραίτητου χρηματικού ποσού για την ανέγερση του Κοινοτικού Κέντρου της ενορίας, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, αλλά και παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε οικονομικά την ανέγερση του Κοινοτικού Κέντρου μας. Μετά από το Φεστιβάλ, θα βάλουμε μπροστά τις διαδικασίες για να κατεδαφίσουμε ορισμένα κτίρια, για να κατασκευαστεί το Κοινοτικό Κέντρο», επεσήμανε ο Ταμίας, Θωμάς Ζέρβας.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ξεχωριστό τόνο έδωσε η ζωντανή μουσική, με έμπειρους μουσικούς και ερμηνευτές της Ομογένειας να δημιουργούν την απαραίτητη ελληνική και… πανηγυρική ατμόσφαιρα.

«Εχουμε τις παλιές γενιές, έχουμε και τους αμερικανογεννημένους ομογενείς αλλά και ανθρώπους που έχουν μετακομίσει πρόσφατα από την Ελλάδα. Εδώ, νιώθουν κάπως σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Δημιουργούμε συνθήκες ζωής που δεν υπάρχουν στην Αμερική. Η Κοινότητά μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο, με μηχανή και κινητήριο δύναμη τον ιερέα μας, π. Νικηφόρο», κατέληξε ο κ. Πουλικίδης.

Το Φεστιβάλ επισκέφθηκε την Κυριακή ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, εκπροσωπώντας την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Παράλληλα, το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Νίκος Ανδριώτης.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available