Επίθεση Κουόμο σε γυναίκα δημοσιογράφο για ερώτηση περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο. (AP Photo/Hans Pennink, File).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο δήλωσε σε μια δημοσιογράφο πως κάνει «ζημιά στις γυναίκες» η ερώτησή της προς τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για το πώς πρόκειται να αντιμετωπίσει η πολιτειακή ηγεσία το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η δημοσιογράφος Κάρεν Ντεγουίτ του δημόσιου ραδιοφώνου ρώτησε τον Δημοκρατικό κυβερνήτη αν σκέφτεται να εφαρμόσει νέες πολιτικές αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση, ζήτημα που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα έντονα στο προσκήνιο. Επιπλέον, ο κ. Κουόμο ερωτήθηκε για την παραίτηση αξιωματούχου του τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας, ο οποίος τελούσε υπό έρευνα για παρενόχληση, όπως αναφέρει το «Associated Press».

Ο κ. Κουόμο απέφυγε να απαντήσει ευθέως στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου και αντεπιτέθηκε ερωτώντας την ίδια και άλλους συναδέλφους της που βρίσκονταν εκεί τι πρόκειται να κάνουν οι ίδιοι για να διευθετήσουν το ζήτημα των παρενοχλήσεων στους οργανισμούς που εργάζονται.

«Νομίζω πως χάνετε το νόημα», είπε ο κυβερνήτης απευθυνόμενος στην Ντεγουίτ. «Οταν λέτε ‘είναι η πολιτειακή κυβέρνηση’ κάνετε ζημιά στις γυναίκες, με όλο το σεβασμό, αν και είστε και η ίδια γυναίκα», πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένος.

O κ. Κουόμο δήλωσε πως οι ερωτήσεις για το πώς θα χειριστεί το ζήτημα η Πολιτεία υποβαθμίζουν το ευρύτερο ζήτημα των σεξουαλικών επιθέσεων, οι οποίες, όπως είπε, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι οργανισμοί και τα κοινωνικό πεδία. «Δεν πρόκειται για την κυβέρνηση, πρόκειται για την κοινωνία», ανέφερε.

Η κ. Ντεγουίτ πίεσε τον κυβερνήτη να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση για το πώς θα το χειριστεί η Πολιτεία. «Καταλαβαίνω», είπε η δημοσιογράφος, «αλλά δεν μπορείτε να αναφέρεται ούτε μία κίνηση», που θα μπορούσε να γίνει εκ μέρους της Πολιτείας; «Οχι», απάντησε ξερά ο κ. Κουόμο.

Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε πως με τα σχόλιά του στόχευε να τονίσει την ανάγκη της συνολικής κοινωνικής προσέγγισης που θα πρέπει να λάβει το πρόβλημα.

Επιπλέον, ανέφερε πως θα προχωρήσει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πολιτεία τον επόμενο μήνα. Δεν στάθηκε μόνο σε αυτό, αλλά κάλεσε την Ντεγουίτ μετά τον διάλογό τους ώστε να της ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε, όπως γράφει το «AP», το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο του κυβερνήτη.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα.

«Πρόκειται για ένα παράξενο περιστατικό με μια γυναίκα δημοσιογράφο για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης», ήταν τα σχόλια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Πολιτείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *