Επίσημη πρεμιέρα της Alfa Romeo Racing στη Φόρμουλα 1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 -που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στην πίστα της Μελβούρνης- η Alfa Romeo Racing θα πραγματοποιήσει το αγωνιστικό της ντεμπούτο.

Η Alfa Romeo Racing στοχεύει να έχει ένα δυνατό ξεκίνημα στην κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Kimi Raikkonen, με το μονοθέσιο (C38) που φέρει το όνομα «Stelvio» και ο νεαρός Ιταλός Antonio Giovinazzi, με την «Giulia», θα αποτελέσουν το δίδυμο των οδηγών της ομάδας.

Η χρησιμοποίηση του ονόματος των δύο νέων μοντέλων της μάρκας στα μονοθέσια αποτελεί συμβολισμό της σύνδεσης που έχουν τα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo, με τους αγώνες και την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται μέσω αυτών.

Ο αγώνας της Αυστραλίας είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός και γρήγορος αγώνας. Μέρος της διαδρομής αποτελεί κομμάτι του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία η επιφάνεια του οδοστρώματος να έχει αρκετές ανωμαλίες.

Η πίστα απαιτεί το μονοθέσιο να είναι άριστα ρυθμισμένο με ένα αρκετά άμεσο και ακριβές μπροστινό σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό τη γρήγορη τοποθέτηση του μονοθεσίου στη στροφή.

Το Grand Prix της Αυστραλίας με τη γλώσσα των αριθμών:

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα της Μελβούρνης: 1996

Αριθμός γύρων: 58

Μήκος γύρου: 5.303χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 307.574 χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:24.125 Michael Schumacher (2004)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available