Επίσκεψη ομογενών βουλευτών στα γραφεία του «Ε.Κ.» στην Αθήνα

Από αριστερά, οι πολιτειακοί βουλευτές Στέφαν Πάππας, πρώην στρατιωτικός από το Γουαϊόμινγκ, η Σάντρα Πάππας από τη Μινεσότα, ο Λεωνίδας Ραπτάκης από το Ρόουντ Αϊλαντ και ο πρώην βουλευτής από την Αυστραλία, Τζον Πανταζόπουλος, στον «Ε.Κ.». (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»)

ΑΘΗΝΑ. Ομογενείς βουλευτές, παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα, βρήκαν το χρόνο και επισκέφτηκαν τα γραφεία της Αθήνας του «Εθνικού Κήρυκα», ενημερώνοντας για τις επαφές που έχουν αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τους επτά εν ενεργεία βουλευτές που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) επισκέφτηκαν τα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στην Αθήνα οι πολιτειακοί βουλευτές Σάντρα Πάππας (Δημοκρατική από τη Μινεσότα), Λεωνίδας Ραπτάκης (Δημοκρατικός από το Ρόουντ Αϊλαντ) και ο Στέφαν Πάππας (Ρεπουμπλικανός από το Γουαϊόμινγκ), στρατηγός ε.α. Μαζί τους και ο γγ της Πα.Δ.Ε.Ε., Τζον Πανταζόπουλος, από την Αυστραλία.

Μίλησαν για τις επαφές που είχαν από τις 4 Δεκεμβρίου που βρίσκονται στην Αθήνα και είναι ίσως σημαντικό αυτό που ανέφερε στον «Ε.Κ.» η κ. Πάππας από την Μινεσότα, ότι για πρώτη φορά μπορεί να πει ότι είναι πολύ ικανοποιημένη, καθώς αυτή τη φορά οι συναντήσεις ήταν στοχευμένες και μεγάλο μέρος οφείλεται στη δράση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Η ίδια έχει επιφορτισθεί να μιλήσει σε πιθανούς επενδυτές από την πολιτεία της που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο δε βουλευτής Στέφαν Πάππας, όπως μας είπε, μπορεί να μην έχει η μικρή σε πληθυσμό πολιτεία του πιθανούς επενδυτές, αλλά ο ίδιος σχεδιάζει να δραστηριοποιήσει και ένα ΙΜΕΤ (Interntional Security Assistance Education and Training) μέσω του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς ως στρατηγός ε.α. διευκολύνεται στις επαφές του. Και όπως είπε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο με την αστάθεια που δημιουργεί στην περιοχή η πολιτική Ερντογάν.

Πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/ΥΠΕΘΑ.

Το θέμα συζητήθηκε και στην επίσκεψή τους στο υπουργείο Αμυνας την Παρασκευή, όπου συναντήθηκαν και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές παραβρέθηκαν στις ομιλίες Τσίπρα, Μητσοτάκη και Πάιατ στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε να ξεκινήσει μία συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών Ελλάδας-ΗΠΑ, ενημέρωσαν την Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού. Στη Βουλή, συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό Τέρενς Κουίκ, καθώς και πολλές άλλες επαφές, ενώ το Σάββατο αναχωρούν για την Κέρκυρα για ένα τοπικό οικονομικό φόρουμ.

Να σημειωθεί ότι στο ΔΣ περιλαμβάνεται ο Τζέρι Σκλαβούνος βουλευτής του Καναδά, ο Στίβεν Δημόπουλος από την Βουλή Αυστραλίας, ο Τσαρλς Ευστρατίου από την Βουλή της Τζόρτζια και ο Τζορζτ Μιχαλάκης από την Βουλή της Ν. Αφρικής.

Πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/ΥΠΕΘΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available