Επίσκεψη του νέου Υφυπουργού Εξωτερικών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Από την επίσκεψη του νέου υφυπουργού εξωτερικών κ. Μάρκου Μπότσαρη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο - Νίκος Μαγγίνας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Μάρκος Μπόλαρης, αρμόδιος για εκκλησιαστικά θέματα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Φανάρι όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο κ. Μπόλαρης εξέφρασε τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπικά του ιδίου προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και το ενδιαφέρον της κυβερνήσεως για τον θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο νέος Υφυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τη Μητέρα Εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του στον κ. Μπόλαρη για τα νέα καθήκοντα, που του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, και αναφέρθηκε στη μακρά γνωριμία και φιλία που τους συνδέει με τον κ. Υφυπουργό.

Ο Παναγιότατος, κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με τον κ. Μπόλαρη, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη μακραίωνη ιστορία του και στο πλαίσιο των κανονικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών του, υπηρέτησε και υπηρετεί την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ασκώντας τον συντονιστικό του ρόλο.

Ενίοτε δε, συνέχισε, προσέφερε ακόμα και τμήματα της δικαιοδοσίας του, προκειμένου να δημιουργηθούν Αυτοκέφαλες τοπικές Εκκλησίες, όταν ήταν ώριμες οι προς τούτο ιστορικές και εκκλησιαστικές συνθήκες.

Ο Πατριάρχης πρόσθεσε, ότι με την ίδια ευαισθησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και μακριά από κάθε έννοια εθνοφυλετισμού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει, άνευ αισθήματος και λόγου υπεροψίας, να διακονεί κάθε πιστό και την καθόλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available