Επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Καδή στην παραλία των χελώνων

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής πραγματοποιεί επίσκεψη στην παραλία της Λίμνης και στη συνέχεια στην παραλία της Αργάκας που εμπίπτουν στην περιοχή Πόλις-Γιαλιά του δικτύου Natura 2000. Στη φωτογραφία ο Υπουργός κρατάει στα χέρια μικρό θαλάσσιο χελωνάκι τύπου «Καρέτα-Καρέτα», που εκκολάπτεται υπό προστασία στη συγκεκριμένη περιοχή (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στην προσπάθειά μας για προστασία της θαλάσσιας χελώνας θέλουμε δίπλα μας την τοπική κοινωνία δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καδής, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην παραλία της Λίμνης και στην παραλία της Αργάκας που εμπίπτουν στην περιοχή Πόλης – Γιαλιά του δικτύου Natura 2000 στην Πάφο.

Ο κ. Καδής συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και ενημερώθηκε για την εφαρμογή του προγράμματος προστασίας των θαλάσσιων χελωνών από το Τμήμα Αλιείας & Θαλάσσιων Ερευνών και τους εμπειρογνώμονες του.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός είπε πως είδε με ικανοποίηση ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Ο κ. Καδής εξέφρασε την εκτίμηση πως η τοπική κοινωνία μπορεί να αγκαλιάσει  το πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και μέσα από την ανάδειξή της, μπορούν να επωφεληθούν και οι τοπικές κοινωνίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available