Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Αθηνών ο καθηγητής Ιωαννίδης του Stanford

Ο Δρ. Ιωάννης Π.A. Ιωαννίδης.

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την 21η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτoρας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κύριος Ιωάννης Π.A. Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Επιστημών Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, η τελετή θα ξεκινήσει με την προσφώνηση από τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον πρύτανη και έπειτα θα γίνει η αναγόρευση του τιμωμένου σύμφωνα με το επίσημο τελετουργικό:

– Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Πέτρο Σφηκάκη.

– Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ευστράτιο Πατσούρη.

Τέλος, ο καθηγητής Ιωάννης Π.Α. Ιωάννιδης θα πραγματοποιήσει μία ομιλία με τίτλο: «Επιστημονικές φυγές και επιστροφές: μια προσωπική τοκάτα».

Ο κ. Ιωαννίδης, κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg πρόληψης νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας και στατιστικής. Εχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Harvard, Tufts, Imperial College και Ιωαννίνων και είναι τακτικό μέλος της European Academy of Sciences and Arts.

Εχει τιμηθεί με επίτιμους τίτλους και ανώτατες διακρίσεις από πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς. Τα βιβλία του («Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο» Κέδρος 2012, «Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ» Κέδρος 2014) βρέθηκαν στις βραχείες λίστες του Αναγνώστη για τα καλύτερα βραβεία της χρονιάς και το τελευταίο του βιβλίο (Tractatus για την έκτη φήμη Κέδρος 2016) δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2016.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του χαίρεται να διδάσκεται από νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών και να του θυμίζουν ότι δεν ξέρει σχεδόν τίποτα. Είναι επίσης τακτικός αρθρογράφος στο «Huffington Post» επί των κακώς κειμένων στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *