Επαφές Νικόλα Παπαδόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Για τις επαφές που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των αγνοουμένων ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος την αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε στις Βρυξέλλες συνάντηση με τον εισηγητή για το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) Juan Fernando Lopez Aguilar, του οποίου απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο για να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην υπόθεση των αγνοουμένων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική και χρήσιμη τη συνάντηση με την Οργάνωση, σημειώνοντας πως το ζήτημα της διαπίστωσης της τύχης των αγνοουμένων είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, και είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού και από οποιοδήποτε άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως κατά τη συνάντηση ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον εισηγητή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ζητήματα που αφορούν τους αγνοούμενους στην Κύπρο κ. Aguilar , τον οποίον έχει προσκαλέσει να επισκεφθεί την Κύπρο. Εξέφρασε την ελπίδα πως ο κ. Aguilar θα βοηθήσει να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την τουρκική πλευρά, και τον κατοχικό στρατό για να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να συνεχιστούν οι έρευνας.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης είπε πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και υποδείξεις έτσι ώστε το έργο της ΔΕΑ να καταστεί πιο αποτελεσματικό και οι ρυθμοί πιο γρήγοροι, καθώς δεν μπορεί το ζήτημα των αγνοουμένων να πάει για άλλα 10 ή 20 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *