«Επεσε» μετά από επίθεση η σελίδα για την Τζένιφερ Ντούλου στο Facebook

H Jennifer Dulos (New Canaan Police Department via AP)

ΝΙΟΥ ΚΑΝΑΑΝ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου (Jennifer Dulos) στα τέλη Μαΐου, χιλιάδες χρήστες «άνοιξαν» μια σελίδα στο Facebook για να μοιραστούν ειδήσεις, δικαστικά έγγραφα και έρευνες για τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Stamford Advocate».

Για μερικούς, η «κλειστή» σελίδα στο Facebook, με τίτλο «Jennifer Dulos, Fotis Dulos, Michelle Troconis, Connecticut Case Discussion», χρησίμευσε ως ομάδα υποστήριξης για όλους όσοι έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να αναλάβουν δράση ενάντια σε αυτούς που τους κακοποιούσαν. Για άλλους, ήταν απλώς ένας τρόπος να παραμένουν ενήμεροι για μία υπόθεση που έχει τραβήξει επάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ομως, η ομάδα που μετρούσε μερικές δεκάδες μέλη στην αρχή έφτασε να αριθμεί σχεδόν 10.000 χρήστες, άλλαξε στάση, όταν διαδικτυακά «τρολ» ή άγνωστα άτομα είτε παραβίασαν την σελίδα, είτε απέκτησαν κατά λάθος διοικητικά προνόμια από τους δημιουργούς της ομάδας.

«Κάπως, κάποιος απέκτησε πρόσβαση στη σελίδα μας», δήλωσε ο Τζόναθαν Ρίτσις, κάτοικος της Φλόριδας και πρώην διαχειριστής και δημιουργός της σελίδας. Δεν ξέρω πώς έγινε, από την στιγμή όμως που συνέβη, μας ‘πέταξαν’ όλους έξω. Δεν είμαστε διαχειριστές πλέον και τη θέση μας έχουν πάρει ψεύτικοι λογαριασμοί, κάνοντας ουσιαστικά άχρηστη τη σελίδα».

Στις 9 Αυγούστου, οι αρχικοί διαχειριστές υποβιβάστηκαν σε απλά μέλη και τα «τρολ» άρχισαν να δημοσιεύουν άσχετο περιεχόμενο, αλλάζοντας την αφήγηση της σελίδας, από την υποστήριξη της έρευνας για τον εντοπισμό της Τζένιφερ Ντούλου, στην προάσπιση των θέσεων του Φώτη Ντούλου, είπε ο Ρίτσις. Πριν το Facebook «κλείσει» οριστικά τη σελίδα την Τετάρτη, μια εκ των αρχικών διαχειριστών στοχοποιήθηκε, και τα «τρολς» άρχισαν να δημοσιεύουν χλευαστικά μηνύματα μαζί με φωτογραφίες της.

Μέλη της ομάδας «Red Puppet District Crime» έχουν αναλάβει την ευθύνη για την παράνομη πρόσβαση στη σελίδα.

Οι διαχειριστές και τα πρώην μέλη εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί η συγκεκριμένη σελίδα δέχτηκε επίθεση, αν και γι’ αυτό κατηγορούν την πολιτική προστασίας δεδομένων του Facebook. Σε αίτημα της εφημερίδας για σχόλιο, ο διαδικτυακός κολοσσός αρνήθηκε να απαντήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available