Επικίνδυνος για τη χώρα ο Καμμένος

Ο κ. Πάνος Καμμένος. Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ).

Είναι δυνατόν υπουργός μιας κυβέρνησης να προβαίνει σε τόσο ανεύθυνες και επικίνδυνες δηλώσεις όπως ο Πάνος Καμμένος και να εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του;

Δεν υπάρχει πια αίσθηση του εθνικού συμφέροντος, κόκκινες γραμμές, πέρα από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να περνά για προσωπικούς λόγους;

Ολα είναι διαθέσιμα για πολιτική εκμετάλλευση, ακόμα και αυτή η ασφάλεια της χώρας;

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Αμυνας της χώρας, μιλώντας στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα της Εθνοφυλακής στη Λέρο προέβη σε δυο βαρύτατα ατοπήματα.

Το ένα έχει σχέση με την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα και το άλλο με το θέμα της οικονομίας.

Οσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, ελπίζω και εύχομαι οι Τούρκοι να καταλαβαίνουν ότι οι ανόητες δηλώσεις του κ. Καμμένου πηγάζουν από τον τρόμο και την αγωνία του για τις επερχόμενες εκλογές.

Αν τις πάρουν τις μετρητοίς, αν θεωρήσουν ότι τους… ανοίγει την κερκόπορτα, τότε είναι πιθανόν να οδηγηθούμε σε περιπέτειες.

Είπε ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων: «…Από ‘κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε (οι Τούρκοι) θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε! Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Προσέξτε τι λέει: «…θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε…».

Μήπως είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία και δεν το ξέρουμε;

Μήπως υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από τις παραβιάσεις στον αέρα και στη θάλασσα στο

Αιγαίο, και τις απειλές ενάντια στην Κύπρο για τις γεωτρήσεις και δεν το γνωρίζουμε;

Αν ναι τότε η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα το έθνος.

Αν όχι, που είναι και το πιθανότερο, τότε το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι αυτές οι επιζήμιες για τα συμφέροντα της χώρας δηλώσεις γίνονται απλά και μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Κι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Αυτό που επιδιώκει να κερδίσει ο Τσίπρας με τις παροχές και τους διορισμούς το κάνει ο Καμμένος με τους Τούρκους.

Ωστόσο, όσο τραγικό κι αν είναι αυτό δεν σταμάτησε εκεί.

Μπήκε και στο θέμα των αιτίων της οικονομικής κρίσης:

«Μην ξεχνάτε -είπε- ότι η κρίση που δημιουργήθηκε και που δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει τον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Μας χτυπήσανε και μας παλέψανε για να δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία, μας βάλανε στόχο και μας πολεμήσανε για να παραδώσουμε τον πλούτο της πατρίδας, τον πλούτο που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας».

Θέλω να ελπίζω ότι τέτοιες γελοίες κουβέντες δεν ακούγονται πλέον ούτε στα πιο απόμακρα καφενεία της Ελλάδας.

O κ. Καμμένος σπείρει και καλλιεργεί θεωρίες συνωμοσίας, ανυπόστατες, βλαβερές για τον λαό , και τελικά και για την ασφάλεια της χώρας.

Οτι, δηλαδή, την ευθύνη για οικονομική κρίση την έχουν οι ξένοι.

Οτι δεν έχει σχέση με τον άσκεφτο δανεισμό και άκριτη δανεική κατανάλωση, τη χαμηλή παραγωγικότητα , την αλυσοδεμένη οικονομία της χώρας σε πρότυπα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Το ίδιο βιολί από το 1821 μέχρι τώρα…

Τέτοιες τόσου χαμηλού επιπέδου δηλώσεις είναι ανάξιες για ένα υπουργό και προσβλητικές για τον ελληνικό λαό τον οποίο επιπλέον τον αποπροσανατολίζουν με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την εξυγίανση της οικονομίας, να δημιουργούν προσκόμματα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και έτσι να την καταδικάζουν σε συνεχή κατάσταση παρακμής.

Την τελική ευθύνη, όμως, την έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθότι ο κ. Καμμένος είναι υπουργός στην κυβέρνησή του .

Βέβαια ότι είναι και συνέταιροι στην κυβέρνηση, ότι ο κ. Καμμένος τον στηρίζει, καθιστά το έργο του Πρωθυπουργού πολύ δύσκολο.

Ομως, στο τέλος θα φέρει εκείνος όλη την ευθύνη αν οι Τούρκοι πάρουν στα σοβαρά τα λόγια του κ. Καμμένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available