Επικοινωνία Βαρθολομαίου με Κύριλλο για την αεροπορική τραγωδία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Emrah Gurel.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συμμετέχει στο πένθος του ρωσικού λαού για την αεροπορική τραγωδία στην οποία σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι, λέγοντας πως «το πένθος του ρωσικού λαού είναι πένθος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Τα θερμά συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τον τραγικό θάνατο των 71 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στη Ρωσία, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του, που απέστειλε, στον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο.

Στην επιστολή του, ανάμεσα στα άλλα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγραψε προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο πως «το πένθος του ρωσικού λαού διά το τραγικόν αεροπορικόν δυστύχημα με τους νεκρούς είναι πένθος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίον Σας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά αυτού και προσεύχεται διά την ανάπαυσιν των ψυχών των θυμάτων και διά την παραμυθίαν και την άνωθεν ενίσχυσιν των οικογενειών αυτών».

Υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη απευθείας επικοινωνία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έπειτα από την άρνησή του να συμμετάσχει στους εορτασμούς του Πατριαρχείου Ρωσίας πριν μερικούς μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *