Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βορειοηπειρώτη καλλιτέχνη Χρήστο Μάστορα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών στην Πλατεία Κλαυθμώνος για το συνταξιοδοτικό και τα επιδόματα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) )

ΑΘΗΝΑ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον γνωστό τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα για το θέμα που αφορά στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ηπειρο.

Ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης του είπε πως θα συναντηθούν για να συζητήσουν και από κοντά το θέμα.

Η επικοινωνία έγινε μετά την πρόσφατη οργισμένη ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα για την αδικία εις βάρος ομογενών από τη Βόρεια Ηπειρο από τη μη κατάργηση, στο νέο Ασφαλιστικό, πρόβλεψης του νόμου Κατρούγκαλου, βάσει της οποίας οι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν μικρότερες, κατά πολύ, συντάξεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Ελληνες που έχουν τα ίδια ένσημα.

Οπως κατήγγειλε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες», η προβολή του θέματος από τα mainstream Μέσα Ενημέρωσης ήταν από αναιμική έως ανύπαρκτη. Εξ ου και η οργισμένη ανάρτησή του σε Ιnstragram και Facebook χάρη στην οποία τελικά το ζήτημα αναδύθηκε στην επικαιρότητα.
Ο Χρήστος Μάστορας δεν έμεινε όμως μόνο στην καταγγελία, αλλά ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας με νόημα πως «αν δεν το κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες».

Η αντίδραση του Μαξίμου φαίνεται πως ήταν άμεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Σκάι», να προαναγγέλλει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τώρα εκκρεμεί το ραντεβού των Μητσοτάκη – Μάστορα, ώστε να συζητήσουν και από κοντά τα θέματα.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα, με καταγωγή από το χωριό Βοδίνο του Αργυροκάστρου:

«Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω. Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Οχι ότι είναι κάτι το σπουδαίο ή το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Ελληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Οπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωριό, αλλά ο καθένας βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος ίσως σε καμία φυλακή του Χότζα. Αυτό που έχει σημασία όμως για κάποιον είναι να του στερείται η αλήθεια του και αλήθεια για μένα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α- το στερητικό (Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντάς μου τη φράση ‘τελικά δεν μας θεωρούν Ελληνες γιε μου’. Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός, που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμεύτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νόμο Κατρούγκαλου, ότι θα διορθώσει.

Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα!

Κι όμως εν έτη 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Ξαναλέω δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς και κάποιοι πρόγονοί μας έφτυσαν αίμα επειδή ακριβώς ήταν Ελληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απ’ αυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available