Επιλέγουν να παντρευτούν στην Πέτρα του Ρωμιού, εκεί που «γεννήθηκε» η Αφροδίτη

Πέτρα του Ρωμιού, εκεί που σύμφωνα με τη μυθολογία «γεννήθηκε» η θεά Αφροδίτη. Φωτογραφία: ΚΟΤ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Αύξηση της τάξης 4,5%, παρουσίασε, κατά το 2018, ο αριθμός των πολιτικών γάμων που τελέστηκαν στον Δήμο Γεροσκήπου. Η σύγκριση γίνεται με βάση τον αριθμό των πολιτικών γάμων που τελέστηκαν στο συγκεκριμένο Δήμο, κατά το 2017.

Η Μαρίνα Πολυβίου, Λειτουργός Γάμων – υπεύθυνη του Γραφείου της Τέλεσης Πολιτικών Γάμων στον Δήμο Γεροσκήπου ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το 2018 τελέστηκαν 950 πολιτικοί γάμοι. Οι μισοί και πλέον, ποσοστό 58%, ήταν γάμοι που τέλεσαν ζευγάρια από τη Μεγάλη Βρετανία, 8% από το Ισραήλ και το υπόλοιπο ποσοστό από διάφορες εθνικότητες, όπως Ρωσία, Πολωνία κ.λπ.

Τα περισσότερα ζευγάρια, πρόσθεσε, επιλέγουν για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου την Πέτρα του Ρωμιού και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του Δήμου Γεροσκήπου.

Η Πέτρα του Ρωμιού είναι διάσημος βράχος στην παραλία, απ’ όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη! Το όνομα Πέτρα του Ρωμιού…συνδέεται με τον Διγενή Ακρίτα. Ο μύθος θέλει τον Διγενή να ρίχνει τον τεράστιο αυτό βράχο από τη Μικρά Ασία για να κατατροπώσει τους Σαρακηνούς πειρατές που απειλούσαν τους κατοίκους της Κύπρου.

Στην περιοχή νότια της Πέτρας του Ρωμιού σύμφωνα με τους γεωλόγους είναι και το σημείο σύγκρουσης αφρικανικής και ευρασιατικής πλάκας που είχε ως συνέπεια τη βύθιση της πρώτης κάτω από τη δεύτερη. Γεγονός που με τη σειρά του προκάλεσε τη δημιουργία της Κύπρου.

Το 2017 είχαν τελεστεί στον Δήμο γύρω στους 780 περίπου πολιτικοί γάμοι και στόχος του Δήμου Γεροσκήπου είναι η περαιτέρω αύξηση των πολιτικών γάμων που θα τελεστούν κατά το 2019. Η κ. Πολυβίου εκτίμησε πως μεγάλη αύξηση στους πολιτικούς γάμους αναμένεται το 2020 αφού ήδη οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές φτάνοντας μέχρι στιγμής τις 450.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Γεροσκήπου στην έκθεση γάμου στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία από 25- 27 Ιανουαρίου, στην Διεθνή έκθεση του Ισραήλ IMTM από τις 11 με 12 Φεβρουαρίου, επίσης στην εξειδικευμένη έκθεση γάμων στο Μπέρμιγχαμ 2- 4 Μαρτίου και μέσα στο Φθινόπωρο η συμμετοχή του στις εκθέσεις του Λονδίνου και της Γλασκώβης, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στις εκθέσεις ο Δ. Γεροσκήπου θα έχει συναντήσεις με διάφορους τουριστικούς παράγοντες κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available