Διαμαρτυρία Παμμακεδονικής σε υπουργό Παιδείας για τα βιβλία Ιστορίας

Το προεδρείο της Παμμακεδονικής Ενωσης. Από αριστερά οι Νίκος Κομνηνός, Δημήτρης Φιλιππίδης, Στέλιος Κυριμλής, Στέλιος Στρουμπάκης και Μιχάλης Στρατής. Φωτογραφία: Αρχείο "Ε. Κ." - Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής για τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τις αναδιαρθρώσεις στα βιβλία της Ιστορίας της γενέτειρας και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποτρέψει τις επιχειρούμενες προσπάθειες υποβάθμισης του πολιτισμού μας.

Η Παμμακεδονική, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», έχει αναλάβει εκστρατεία συλλογής υπογραφών για το υπόμνημα «That’ s Not Your Name» μέσω του οποίου ζητά από τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνηση να άρουν την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία.

THE PAN-MACEDONIA ASSOCIATION USA CELEBRATING OUR 70 JUNE 25,2016 DSC_4326

Οι προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Μακεδονίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Παμμακεδονικής η οποία την Τρίτη, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Φίλη με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που φέρει τις υπογραφές του ύπατου προέδρου Στέλιου Κυριμλή και του γενικού γραμματέα, Νίκου Κομνηνού, έχει ως εξής:
«Αξιότιμε, κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις σας ως υπουργού Παιδείας όσον αφορά στο ζήτημα των αναδιαρθρώσεων στα Βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία της πατρίδας.

STELIOS KIRIMLIS PRESIDENT PAN-MACEDONIAN DSC_4331

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη Κεφαλαίων της Ιστορίας μας, μεταξύ αυτών και την Ιστορία της Μακεδονίας, αποτελούν μία απαράδεκτη και καταδικαστέα πολιτική που το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να απαξιώσει την σημασία και την αξία της ίδιας της Μακεδονίας και της οικουμενικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι προθέσεις σας, κ. Φίλη, τις οποίες θεωρούμε εσκεμμένες, δυστυχώς έρχονται σε συνέχεια μίας ανθελληνικής πολιτικής πάνω στα θέματα της Μακεδονίας, καθώς πλέον δεν θα δεχτούμε χωρίς αντιδράσεις τέτοιες ολέθριες πολιτικές.

Η Ιστορία της Μακεδονίας δεν αντέχει υποβάθμισης και άγνοιας! Οι μαθητές στα σχολεία της πατρίδας μας, πρέπει να συνεχίσουν να διδάσκονται την λαμπρή πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το πώς ο ίδιος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στην άκρη του Κόσμου και πώς ο Ελληνισμός δεν γεννήθηκε σαν Εθνος το 1821 όπως ισχυρίζεστε κ. Φίλη, αλλά υπάρχει εδώ και 4500 χρόνια.

Η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων όσον αφορά τις απαράδεκτες κινήσεις που για ακόμη μία φορά θέτουν εν αμφισβήτηση εθνικά μας θέματα, σε μία τόσο κρίσιμη και κομβική στιγμή. Ευελπιστούμε ότι οι κακές αυτές προθέσεις θα παραμείνουν προθέσεις και δεν θα υλοποιηθούν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εσείς κ. Φίλη καθώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ που σας έβαλε σε αυτήν την θέση, θα βρείτε απέναντί σας τους Ελληνες και φιλέλληνες όλου του Κόσμου.
Σας καλούμε, κύριε Υπουργέ Παιδείας, να μην συνεχίσετε αυτές τις λανθασμένες και πέρα από κάθε λογική κινήσεις.

Καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να εισακούσει το δίκαιο αίτημά μας και να απορρίψει την υποβάθμιση του ίδιου μας του πολιτισμού την οποία προωθείτε. Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω από πρόσωπα και Κυβερνήσεις», καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας της Παμμακεδονικής Ενωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *