Επιστολή του ομογενή ιατρού Σεραφείμ Παπαγιάννη προς 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας

Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης εκ Βοστώνης, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής, σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Αρχείο «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης εκ Βοστώνης σε επιστολή του που έστειλε στους είκοσι δύο Μητροπολίτες της Μακεδονίας, με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2019, χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών «οδυνηρή, αλγεινή, ανθελληνική και κατάπτυστη».

Τους παροτρύνει να ενημερώσουν και προτρέψουν τα ποίμνιά τους να αντισταθούν.

Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης, ο οποίος τυγχάνει πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής, έγραψε στην επιστολή του προς τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας τα εξής: «Σεβασμιότατε, πρωτίστως θα ήθελα να σας ευχηθώ όπως η Ανατολή του καινούργιου χρόνου 2019 αποβεί φορέας υγείας, ευημερίας, μακροημέρευσης και ευόδωσης των εργασιών σας στον Αμπελώνα του Κυρίου. Επιπρόσθετα να φέρει ειρήνη στον κόσμο τον άπαντα και δικαίωση στη Μακεδονίας».

Υπογραμμίζεται ότι ο ακάματος αγώνας του ιατρού Παπαγιάννη συνεχίζεται αδιάκοπα, όπως προκύπτει από την επιστολή του στην οποία τονίζει πως «η οδυνηρή, αλγεινή και ανθελληνική Συνθήκη των Πρεσπών, μας προβληματίζει σοβαρά και τα μέγιστα, διότι το όνομα Μακεδονία είναι εθνική μας κληρονομιά, είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν παραχωρείτε σε δεύτερους. Με τη συμφωνία αυτή η διαστρέβλωση, παραχάραξη και πλαστογράφηση της Μακεδονικής Ιστορίας επισημοποιείται και επέρχεται πλήρης λεηλασία των εθνικών μας φρονημάτων. Σε αυτή την περίπτωση και την κρίσιμη ιστορική καμπή καλείται η Εκκλησία να παίξει και πάλι τον εθνοσωτήριο ρόλο της».

Ο Δρ. Παπαγιάννης επισημαίνει στους 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας πως «εσείς γνωρίζετε καλύτερα πόσο η Ιστορία μας βρίθει από τις θυσίες του Ελληνορθόδοξου κλήρου, που πιστοποιούν την συνεχιζόμενη πλήρη συνταύτιση Θρησκείας και Εθνους. Γι’ αυτό και η ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού και της πολιτικής του ηγεσίας πρέπει να είναι τεράστια και όχι να αποβλέπει η τελευταία στον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, Αυτό πάντως είναι άλλο θέμα».

Ο Δρ. Παπαγιάννης λέγει στον κάθε Μητροπολίτη χωριστά πως «εσείς ως Μητροπολίτης της Μακεδονίας είστε ο κατ’ εξοχήν διάδοχος των αειμνήστων αρχιερέων όπως του Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, Δράμας Χρυσοστόμου Καλαφάτη του μετέπειτα Εθνομάρτυρα της Σμύρνης, Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη, Σερρών Αποστόλου Χριστοδούλου, Πελαγωνίας Ιωακείμ Φεροπούλου και τόσων άλλων που προσέφεραν τα πάντα ακόμη και τη ζωή τους για τη Μακεδονία μας και απέβησαν υπογραμμοί στους επιγιγνομένους. Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ευρισκόμενος στην Τρωάδα, εκδηλώνεται εις αυτόν η καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος με όραμα. Ανήρ Μακεδών ενεφανίσθη κατ’ όναρ παρακαλών αυτόν και λέγων ‘διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν’. (Πραξ. ΙΣΤ-9).

Εσείς Σεβασμιότατε, δεν είναι απαραίτητο να διαβείτε εις Μακεδονίαν, βρίσκεσθε ήδη εκεί, επομένως βοηθήστε. Απευθυνόμαστε στα εθνικά, πατριωτικά και Χριστοανορθόδοξα αισθήματα σας, να παραβρεθείτε αρωγός στην κρίσιμη καμπή της Μακεδονικής Υπόστασης. Ετσι, ευελπιστούμε πως Εσείς θα σταθείτε στο Υψιστο της Αρχιεροσύνης αξίωμα νουθετώντας και παροτρύνοντας το ποίμνιό σας να αποβεί ομόφωνα ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων. Το απαιτούν οι καιροί μας, το χρειάζεται η Μακεδονία μας. Εμείς σαν Απόδημοι Μακεδόνες της Διασποράς πάντοτε θα σας ευχαριστούμε και η Μακεδονία μας θα σας ευχαριστεί εσαεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available